Şpăgarii de la Naidăş, Omerta în faţa instanţei

Şpăgarii de la Naidăş, Omerta în faţa instanţei

1
DISTRIBUIȚI

Niciunul dintre cei 15 poliţişti de frontieră sau vameşii de la Naidăş, care au fost reţinuţi de DNA pentru luare de mită în formă arestari mita vama 1 pcontinuată şi aderare la un grup infracţional organizat în dosarul cu nr.1249, nu a vrut să dea declaraţii în faţa judecătorului de la Curtea de Apel Bucureşti, prevalându-se de dreptul la tăcere. În motivarea arestării acestora se arată că ” în componenţa acestui grup infracţional organizat au intrat şi lucrători de poliţie care, deşi ar trebui să vegheze la respectarea legii şi asigurarea ordinii de drept, au acţionat nu numai în sens contrar acestor atribuţii cu care au fost investiţi, ci s-au folosit de prerogativele autorităţii publice pentru a constitui o grupare criminală.


De asemenea, aceiaşi poliţişti şi-au folosit  cunoştinţele profesionale pentru a asigura grupului infracţional organizat un mod de operare cât mai eficient şi de natură să împiedice conservarea sau administrarea, prin mijloacele clasice de investigaţie, a unor probe împotriva lor şi a celorlalţi membri ai grupării”.

Poliţişti de frontieră şi vameşi nu efectuau practic nici un fel de control de frontieră contrabandiştilor de ţigări,  iar „singura interacţiune consta în primirea sumei de bani prestabilită pentru a fi omisă, cu titlu de mită”. Singurul care a scăpat de a fi arestat din acest lot a fost vameşul Aurelian Enache, care a adus o scrisoare medicală din care a reieşit că suferă de „boală coronariană monovasculară, după infarct miocardic, cu risc cardio-vascular foarte înalt”.

1 COMENTARIU

  1. Enache era un spagar notoriu la brigada de supraveghere ! Pai sa vedem, cum acum se imbolnaveste ? Pe sen. Nicolaescu presedintele TB l-a acuzat ca se preface , spagaru asta nu se preface ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.