A început simularea Evaluării Naţionale. De ce nu au fost supravegheate toate...

A început simularea Evaluării Naţionale. De ce nu au fost supravegheate toate sălile de examen cu camere video

0
DISTRIBUIȚI

evaluare-nationala

Elevii de clasa a VIII-a au trecut, astăzi, prin primele emoţii ale examenelor. Copiii şi-au verificat cunoştinţele la Limba şi Literatura Română, în cadrul simulării Evaluării Naţionale. Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Timiş, în judeţul nostru, în toamna anului trecut, erau înscrişi în clasa a VIII-a peste 5.500 de copii, care ar fi trebuit să se prezinte astăzi la proba scrisă la Limba şi Literatura Română.

Aura Danielescu, inspector şcolar general adjunct în cadrul ISJ Timiş, ne-a declarat că nu a existat niciun incident, doar în unele centre de examen s-a întârziat câteva minute cu distribuirea subiectelor elevilor, pentru că sistemul a fost suprasolicitat. Deşi scopul acestor simulări este acela de a-i familiariza pe elevi cu atmosfera examenelor din vară, nu toate sălile au fost echipate cu sisteme de supraveghere audio şi video. “Cei 5.500 de elevi au simulat proba scrisă la Limba Română în şcolile în care sunt înscrişi.


În sălile de clasă care nu sunt centre de examen nu au fost montate camera de supraveghere, ci doar în cele în care se va desfăşura Evaluarea Naţională din vară”, a precizat Aura Danielescu.

Elevii au avut de rezolvat două subiecte. Primul a constat în rezolvarea unor cerinţe pornind de la o poezie scrisă de A. E. Baconsky şi li s-a cerut să redacteze o compunere de cel mult 250 de cuvinte în care să-şi exprime opinia despre semnificaţia titlului poeziei. La cel de-al doilea subiect, copiii au avut de rezolvat tot câteva cerinţe, dar pe baza unui text narativ şi să redacteze o scurtă naraţiune de cel mult 150 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare petrecută în timpul unei vizite într-o zonă turistică.

Mâine, elevii de clasa a VIII-a susţin proba scrisă la Matematică, iar miercuri, la Limba şi Literatura Maternă. Rezultatele vor fi afişate pe 7 martie. Notele nu vor fi trecute în catalog.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.