EXCLUSIV Primarul PD-L de Biled, trimis în judecată de DNA pentru tentativă...

EXCLUSIV Primarul PD-L de Biled, trimis în judecată de DNA pentru tentativă de fraudare a fondurilor UE

9
DISTRIBUIȚI

Primarul de Biled , pedelistul Leontin Duţă, va fi judecat pentru tentativă de fraudare a fondurilor europene, după ce în urmă cu leontin duta primar biledcâteva zile la instanţă a ajuns rechizitoriul DNA. Conform documentelor din dosarul ajuns la Judecătoria Timişoara, Leontin Duţă a încercat să obţină subvenţii europene pentru o parte din păşunea comunei, chiar dacă respectivul teren era închiriat. În 2006, Primăria Biled a încheiat un contract prin care Asociaţia crescătorilor de animale Viitorul Bilezean a închiriat o parte din păşunea comunei. Asta nu l-a împiedicat pe primarul Duţă ca în următorul an să încheie un alt contract pentru aceiaşi suprafaţă cu Asociaţia Crescătorilor de Vaci cu Lapte din Judeţul Timiş. Cele două asociaţii s-au judecat, în final, instanţa constatând ilegalitatea comisă şi dând dreptate celor de la Viitorul Bilezean. Toate acestea nu l-au împiedicat pe primarul Duţă să semneze, fără aprobarea consiliului local, o serie de documente prin care solicita APIA, în mai 2009, primirea de subvenţii europene pentru o suprafaţă de 63,70 de hectare din păşune, care era deja arendată.


Pedelistul a semnat inclusiv declaraţii pe proprie răspundere prin care susţinea că terenul respectiv nu a fost arendat. Peste câteva zile a revenit cu o altă solicitare prin care cerea subvenţia de 50 de euro pe hectar pentru alte 318 hectare. Ghinionul lui Duţă a fost că angajaţii APIA au aflat că pentru terenul respectiv era închiriat şi au refuzat plata subvenţiilor, sesizând DNA. În urma investigaţiilor, procurorii DNA Timişoara au constatat că primarul se face vinovat de săvârşirea infracţiunii de folosirea sau prezentarea de documente sau declaraţii false, inexacte sau incomplete care au ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri de la bugetul general al UE, pentru tentativa sa riscând o pedeapsă între 1an şi 6 luni de  şi 7ani şi şase luni de puşcărie. În acelaşi dosar, Duţă a fost scos de sub urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, aceiaşi soluţie dispunându-se şi pentru viceprimarul comunei, pesedistul Constantin Glodeanu acuzat iniţial tot de abuz.

9 COMENTARII

  1. in sfarsit incepe sa apuna era pd-lista,poate in al 12-lea ceas bilezenii ne vom da seama ce om am pus la carma comunei, dar as fi curios daca va si pati ceva,oricum eu unul sunt bucuros ca si daca ii va da cu suspendare -adio primarie la urmatoarele alegeri.Rusine acestui om incompetent si mincinos care a facut ca comuna BILED sa fie ultimile din judet.RUSINE

  2. Nu se mai satura primarii,de aceea se lupta ca si salbaticii sa castige primariile ,pentru a fura?sant destule exemple de fraude in multe primarii,exemplu craiova,etc si foarte multe in timis,dar dzeu sa-i pedepseasca sa ajunga acolo unde le este locul sa nu mai fure,,,,,,hotii. ce o crezut ca isi cumpara si el un post ca alt predecesor din banii furati de la popor? vine tavalugul peste voi primarilormai zilele trecute nu aveati ce sa aratati ce aveti si in catva timp vati imbuibat,.

  3. Mai io nu stiu cit e el de vinovat cert e ca e putin prostut dar (si aici ma refer la anonim din biled ) inainte sa faci un om incopetent uitate si tu in puii mei ce conditii au copii la gradinita si in scolile si liceul din bile si asta se datoreaza sigur lui dutza. Nu ii iau apararea omului din contra suntem adversari politici dar uitate in jur inainte sa dai cu pietre .Tare ash fii curios daca esti doar un comentator sau ai fost chiar tu ala de iai bagat hirtiile sub nas la semnat si porma ai chemat DNA -ul.Nush de ce dar prea imi miroasse mie aci ca au suparanii oarece implicare ca si in cazul fostului viceprimar MIRCEA DAVID care tot asea o patit dar in final or platit prostii ce lau inculpat bani frumosi ca despagubiri. Daca e vinovat asta e sa plateasca dar hai sa nu dam cu pietre pina nu se judeca cazul.Hai sa ne uitam unde dreaq am ajuns in BILED ca din peste 15000 de porci si 300 de vaci si dumnezeu stie cite mii de oi care cresteau in urma cu 10 -15 ani in biled(adica undeva la 3 atentie 3 porci pe cap de locuitor ) acu mai sunt citeva sute de animale.Dta se face vinovat ca vre sa imbunatateasca pasunea la biled si-l legam. Nui bai in 5 ani luam lapte cu 80% apa de la unguri si oua stresate de la bulgari. MAMA EI INVIDIE CA MULTI PROSTI MOR DE GRIJA ALTUIA.

  4. pe lucian il cunosc personal, daca vrei sa sti ce mai face de ce nu il intrebi?
    Apropo numarul lui e 0723124099 in caz ca vrei sa-i spui: „Buna, ce mai faci?”
    nu stiu daca am facut bine ca ti-am dat nr lui de telefon sper sa-ti fie de folos daca reusesti sa citesti acest mesaj.
    Referitor la acest articol nu vreau sa fac comentarii pentru ca nu sunt informat si nu vreau sa spun prostii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.