Nicolae Robu, cvadruplu by-pass aorto-coronarian. Vezi în câte zile îl externează medicii

Nicolae Robu, cvadruplu by-pass aorto-coronarian. Vezi în câte zile îl externează medicii

6
DISTRIBUIȚI

Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara a transmis, astăzi, un comunicat de presă referitor la starea de sănătate a candidatului USL la primărie, Nicolae Robu, care ieri a fost supus unei intervenţii chirurgicale pe cord deschis.


„Domnul senator Nicolae Robu a suferit o intervenţie chirurgicală de vascularizare miocardică, efectuându-se un cvadruplu by-pass aorto-coronarian.  Intervenţia a fost un succes, pacientul este în stare foarte bună şi va fi externat în maxim şase zile, după care va urma o perioadă de recuperare de câteva zile. Procedura medicală de revascularizare îmbunătăţeşte în mod evident activitatea domnului Prof. Nicolae Robu din toate punctele de vedere, prin faptul că se normalizează activitatea inimii. La finalul perioadei de recuperare pacientul  va putea duce o viaţă normală, starea lui fizică fiind chiar mai bună decât înainte de operaţie”, se arată în comunicatul semnat de directorul medical al institutului, prof. dr. Ştefan Drăgulescu.

6 COMENTARII

  1. o operatie pe cord recomandata dupa un infarct miocardic este o operatie dificila. o operatie pe cord (minim invaziva) facuta pentru a preveni aparitia unui infarct in viitor este o operatie simpla. prof robu a avut-o pe cea din urma. in romania lumea are cunostinte minime medicale. ne confruntam deseori cu mentalitatea ca daca e operat pe inima nu-l mai angajeaza nimeni pe pacient. am avut un pacient de 21 ani operat de valva aortica. nu mai voiau cei de la fabrica sa-l reangajeze. a trebuit sa mergem cu omul de mana la arad si sa le demonstram sefilor lui ca omul acum era bine (facuse la externare un test de efort echivalent ca greutate cu urcarea a 15 etaje), problema era inainte de operatie. asa ca va rog sa priviti cu invidie un pacient operat pe inima si cu compasiune pe unul care trebuie operat (si nu vrea sau nu poate)……iar despre prof laufer din austria: este un tip sportiv de felul lui si daca ar fi fost dupa d-lui ar fi jucat un fotbal(nu chiar de campionat) cu robu la 6 zile dupa operatie, dar din pacate a plecat in austria

  2. Robu este un individ puternic. Operatia a sot un succes, si din spusele medicilor va fi apt in cateva zile sa-si continue cursa electorala fara nici un pericol major asupra sanatatii domniei sale.

  3. „Gaşca” lui Ciuhandu ne”a tras ultimul tun:
    Vineri, 25 mai, la sediul Primăriei Timişoara a avut loc o licitaţie pentru construirea unui nou centru de afaceri, care ar urma să fie construit pe strada Circumvalaţiunii nr 2-4. Oficial, la această licitaţie care are un buget prevăzut de peste 13 milioane de lei s-au înscris patru firme (Constructim, SAIF TIM, Paluni şi Prompt). Din cele patru firme, Primăria Timişoara, condusă încă de Gheorghe Ciuhandu, a selectat pentru licitaţia de vineri, 25 mai, doar două firme: SAIF TIM şi Paluni, deşi, iniţial, trebuiau să fie patru firme care să se întreacă în oferte.

    Lipsă de profesionalism la Primăria Timişoara?

    Martin Staia, directorul interimar al Direcţiei Patrimoniu din cadrul Primăriei Timişoara, spune că două firme nu au fost acceptate la licitaţia în valoare de peste 13 milioane de lei pentru că nu au avut documentaţiile în regulă. Culmea este că acelaşi om nu i-a înştiinţat pe administratorii firmelor Promt şi Constructim de aceste lipsuri. Mai mult, a uitat să le spună celor doi administratori că nu vor putea participa la licitaţie. Spre exemplu, reprezentanţii firmei Promt au aflat de la ZIUA de Vest că nu vor putea participa la licitaţia pentru construirea noului centru de afaceri din Timişoara. „Nu îmi vine să cred, noi ştiam că mâine vom participa la licitaţie. Este adevărat că cei de la primărie ne-au cerut câteva documentaţii suplimentare, pe care le-am întocmit imediat. Noi, în ultimii 20 de ani, nu am avut nici o lucrare atribuită direct sau prin licitaţie de Primăria Timişoara. În schimb, noi am construit multe clădiri private, care se întind pe mii de metri pătraţi în Timişoara şi alte localităţi din ţară”, a spus unul dintre angajaţii firmei Prompt.

    Licitaţie cu un singur ofertant

    Martin Staia, directorul Direcţiei Patrimoniu, spune că la licitaţia electonică a fost aleasă o singură firmă care a întrunit toate condiţiile cerute. „Pot să vă spun că cei de la SAIF TIM au îndeplinit toate condiţiile cerute de noi şi au fost acceptaţi pentru licitaţia electronică. Ceilalţi participanţi nu au îndeplinit condiţiile cerute de noi. Cine este nemulţumit poate să facă contestaţie, după ce va primi în scris motivarea care a stat la baza deciziei luate de noi. Noi nu eram obligaţi să-i înştiinţăm pe participanţi că nu vor putea participa la licitaţie”, a spus Martin Staia.

    Licitaţie ilegală?

    În orice ţară civilizată din lume, la o licitaţie unde este vorba de bani publici trebuie să participe cel puţin două firme pentru a fi o minimă concurenţă între oferte. La Timişoara, s-a mai dovedit încă odată, dacă era nevoie, că primăria agreează de fiecare dată la licitaţii firmele care au termenul de execuţie şi preţul cel mai mare, iar firmele care au un preţ mai mic sunt respinse din start. Timişorenii vor plăti pentru clădirea noului centru de afaceri un preţ mai mare cu aproape 20 la sută pentru că, dacă este un singur ofertant, există o singură ofertă, pe care primăria va fi nevoită să o accepte. Mai grav este faptul că cele trei firme consacrate care au fost descalificate aveau o experienţă vastă în domeniul construcţiilor. În schimb, primăria a ales o firmă care are ca obiect de activitate îmbunătăţirile funciare.

  4. TIMISORENI, NU VA MAI LASATI MANIPULATI DE INFRACTORII ASTIA.CHIAR V-AU SPALAT CREIERII , NU VEDETI CA PSD+PDL(COMUNISTII)-PNL(SECURISTII)-PNTCD(INFORMATORII)= CRIMA ORGANIZATA?
    NU VA AJUNG 22 DE ANI DE UMILINTE?
    SINGURII SPECIALISTI NECOMPROMISI, SUNT ECHIPA PP-DD.
    VOTATI PP-DD, PENTRU O VIATA DEMNA SI PENTRU VIITORUL COPIILOR VOSTRI!

  5. Buna ziua,
    referitor la comentariul lasat de Dvs.”o operatie pe cord recomandata dupa un infarct miocardic este o operatie dificila”va rog tare mult, imi puteti da mai multe detalii? Fratele meu in varsta de 31 de ani a suferit in urma cu 6 luni un infarct miocardic acut, iar acum ni s-a spus ca va fi necesara o operatie pe cord deschis pentru repararea valvei mitrale(sufera de prolaps de valva mitrala).Cautam cat mai multe informatii si recomandari in legatura cu aceasta operatie.Am gasit pe internet chiar si niste articole in legatura cu aceasta operatie care este facuta la Timisoara si este minim invaziva.

    Cu stima!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.