EXCLUSIV Sentință surpriză în dosarul în care comisarul Mureșan de la Garda...

EXCLUSIV Sentință surpriză în dosarul în care comisarul Mureșan de la Garda Financiară a fost acuzat de șantaj

2
DISTRIBUIȚI

muresan ioan comisar garda financiara

Judecătoria Timișoara a dat, ieri, sentința în dosarul în care DNA l-a trimis în judecată pe comisarul Ioan Mureşan de la Garda Financiară Timiş, acuzat de şantaj, şi pe Sârbu Maria, patroana unei firme pentru care acesta a intervenit.


Conform rechizitoriului, Mureşan, care este fost arbitru şi actual observator al Federaţiei Române de Fotbal, şi-a folosit calitatea oficială de comisar al Gărzii Financiare pentru “a ameninţa doi comercianţi de bună credinţă să îşi achite într-un mod injust o datorie pe care aceştia o aveau la o altă societate comercială, aparţinând inculpatei Sîrbu Maria, la instigarea acesteia din urmă şi în scopul de a o sprijini astfel să-şi recupereze creanţa”. În timpul procesului, comisarul de Gardă Financiară s-a apărat susţinând că „m-am gândit să fac un lucru bun să discut cu cei de la societatea comercială. Am vrut să fac un lucru bun. Când m-am dus la punctul de lucru şi m-am întânit cu cetăţeanul Farcaş, acesta a recunoscut că există datoria şi că urmează să o achite. Discuţia a fost foarte amiabilă, prietenoasă. Când ne-am despărţit, după prima întâlnire, din 23 decembrie 2010, ne-am urat “Crăciun fericit” şi ne-am pupat. Era prima oară în viaţă când ne-am văzut. Dorinţa de a face un bine m-a determinat să merg la respectiva societate”.  Judecătoria Timişoara a decis achitarea lui Ioan Mureşan pe motiv că lipseşte unul dintre elementele constitutive ale infracţiunii, iar pe Sîrbu Maria pentru că fapta nu există. Sentinţa nu este definitivă, DNA poate face recurs în zece zile.

 

2 COMENTARII

  1. Iubitule, Ioan Muresan nu a fost achitat pe motiv ca lipseste unul din elementele constitutive ale infractiunii, asa cum scrii tu, in mod intentionat pentru a salva credibilitatea ta si a altora, citeste puiule; achitarea a fost hotarata intrcat acesteia ii lipsesc elementele constitutieve ale infractiunii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.