Lupte crâncene la KlasH, Bătălia de pe Bega: un participant a ieșit...

Lupte crâncene la KlasH, Bătălia de pe Bega: un participant a ieșit pe targă din competiție GALERIE FOTO

2
DISTRIBUIȚI
mma18_resize
Adrian Stoiți, făcut preș de loviturile adevarsarului FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

Gala de kickbox, box și MMA KlasH, Bătălia de pe Bega a readus aseară la Timișoara ”bătăile” dure din sporturile de contact, după mulți ani în care orașul nu a găzduit asemenea evenimente. Gala a avut șase meciuri de kickbox, un meci de box profesionst și trei de MMA, plus șase meciuri de deschidere. Colțul roșu a fost cel norocos pentru majoritatea participanților, dar finalul a fost într-adevăr de infarct, cu luptătorul Adrian Stoiți leșinat la podea după ultimul meci de MMA.

După cele șase meciuri de deschidere, gala și-a început reprezentanțiile ”pe bune” cu șase meciuri de kickbox. Primele două confruntări s-au terminat rapid, cu adversari răpuși prin KO din prima repriză. Azerul Perviz Abdulaev l-a pus rapid la podea pe românul Alexandru Petropavlovski, într-un meci Superfight la categoria 72,5 kg. Apoi, timișoreanul Alin Sava fost învins prin aceeași metodă de Costel Pașniciuc la 75 de kg, în ciuda susținerii publicului venit la Sala ”Constantin Jude”. Au urmat trei partide care au contat pentru decernarea titlului național, unde miza s-a văzut prin meciuri mult mai echilibrate. Tot din colțul roșu, Miodrag Olar, susținut de prieteni cu steagul sârbesc în tribună, a câștigat cu 2-1 meciul cu Sergiu Toth, la 75 de kg, care a fost aproape să cadă din ring după o lovitură mai dură încasată.

Al patrulea meci i-a adus față în față pe Bogdan Irmuluc și pe timișoreanul Daniel Corbeanu, de la clubul lui Miki Boxerul, într-un meci la 72,5 kg. În uralele spectatorilor veniți să îl susțină, Daniel Corbeanu a câștigat prin KO în repriza a doua. ”A fost un meci foarte greu pentru mine. Mulțumesc tuturor celor care au venit să mă susțină, prietenilor mei din Timițoara, familiei mele, spnsorilor”, a spus Daniel Corbeanu emoționat după victorie. Categoria grea la kickbox i-a adus față în față pe Răzvan Ghiță și Răzvan Benche, tot pentru titlul național. Pentru a cincea oară, a învins cel din colțul roșu, Răzvan Benche, cu 2-1. ”Speram la un KO, dar mă mulțumesc și așa”, a spus Benche după meciul celor doi ”Răzvan”. Ultimul meci de kickbox s-a terminat cu un meci Superfight la 76 de kg, între Alexandru Irimia și Alviar Lima, sportiv de culoare din Olanda, cu peste 70 de meciuri câștigate în întreaga carieră. Experiența și-a spus cuvântul, iar după cele două reprize, Lima a obținut victoria cu 2-1.

Gala a continuat cu un meci de box profesionist, în care s-au duelat ungurul Janos Finfera de 30 de ani și britanicul Hughie Fury, de doar 18 ani.


La box, experiența nu a mai contat, și din nou colțul roșu a fost cel al învingătorului. Hughie Fury l-a făcut KO pe maghiar în repriza a doua. ”Am dorit să îl lovesc în plexul solar, dar s-a întors și astfel am putut să continui să îl lovesc”, a declarat britanicul după victorie. Evenimentul nu se putea termina altfel decât cu trei partide MMA. La 65 de kg s-au confruntat Gică Constantin și Marian Bontoș. De data aceasta, a câștigat luptătorul din colțul albastru, cu o tehnică articulară în prima repriză ce nu i-a mai dat nicio șansă adversarului. Al doilea meci, de categoria grea, i-a adus față în față pe ungurul Zsolt Zathureczy și pe românul Zsolt Balla. La lupta dintre cei doi ”Zsolt”, românul a fost mai tare și a învins cu 2-1. ”A fost cel mai greu meci din viața mea”, a declarat după meci Zsolt Balla.

Seara s-a terminat cu un meci cu adevărat electrizant, de departe cel mai spectaculos al galei. Tot la cateogira grea, s-au luptat Cătălin Alexuți și timișoreanul Adrian Stoiți. Meciul a durat două reprize, timp în care Stoiți l-a călărit la propriu pe adversar. Luptătorul din colțul roșu l-a pus repede la pământ pe Alexuți și l-a lovit în continuu, până adversarul a revenit spectaculos. Stoiți a primit o lovitură în plină figură după ce Alexuți s-a răsucit pentru a scăpa din prinsoare. Adrian Stoiți a rămas la podea, leșinat și a fost nevoie de intervenția medicilor deoarece nu se mai putea ridica de la podea. Luptătorul a fost coborât pe parchetul sălii, unde a fost pus pe targă și i s-a pus și masca de oxigen. Într-un final, învinsul a fost transportat la spital, conștient.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.