Cum să finanțezi un SPA pe filieră liberală: banii Timișoarei ajung la...

Cum să finanțezi un SPA pe filieră liberală: banii Timișoarei ajung la Dudeștii Noi, la primarul coleg de partid al lui Robu FOTO

7
DISTRIBUIȚI
<


p style="text-align: center;">13

Fără succes în a obține finanțare la prima încercare și amânat trei ani, proiectul parcului acvatic de la Dudeștii Noi prinde contur… și pe banii Timișoarei. Alin Nica, edilul comunei aflate la câțiva kilometri de orașul de pe Bega și coleg de partid cu liberalul Nicolae Robu, a anunțat ieri că proiectul ”Universul Apei” va fi depus din nou spre finanţare pe viitorul exerciţiu financiar european şi va avea încă un partener – Primăria Municipiului Timişoara.

Proiectul privind înfiinţarea unui parc turistic şi de agrement în comuna Dudeştii Noi a fost depus spre finanţare, în anul 2010, în cadrul Programului Operaţional Regional Axa 5 – Dezvoltarea turismului, de către Primăria Comunei Dudeştii Noi, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Timiş. Proiectul de la Dudești a fostdeclarat neeligibil. ”La momentul respectiv banii se alocau după regula primul venit, primul servit”, a explicat primarul Alin Nica, pentru PRESSALERT.ro.

Săptămâna trecută Nica a fost informat de către cei de la ADR 5 Vest că proiectul parcului de distracții acvatic va primi finanţare. Condiţia era însă ca termenul de execuţie să nu depăşească data de 31 iulie 2015, termen de altfel maxim pentru implementarea tuturor proiectelor aferente finanţărilor europene 2007-2013. “Acest termen, din păcate pentru noi este unul imposibil de realizat, pentru că iniţial, termenul asumat de noi era de trei ani, or, reducerea acestuia la mai puţin de doi ani face practic imposibilă realizarea procedurilor de achiziţie publică, realizarea planului de urbanism zonal, obţinerea avizelor necesare şi execuţia propriu-zisă a proiectului”, a mai spus Nica. Primarul din Dudești spune că nu ar fi putut să riște nefinalizarea la timp a proiectului, astfel că a declinat oferta.

“Nu-l facem să se dea babele din Dudești pe tobogane”

Asta pentru că între timp i-a venit o idee mai bună. ”Oricât de mult ne-am bucurat că am primit finanțare, a trebuit să refuzăm. Pe de altă parte, nu facem parcul acesta de distracții ca să se dea babele din Dudești pe tobogane, îl facem pentru cetățenii Timișoarei. Era firesc să avem acest parteneriat”, a punctat Alin Nica. Tânărul primar a mai declarat că decizia lui este ca ambii parteneri, Primăria Dudeștii Noi, respectiv Primăria Timișoara, să intre în partenriat cu cote egale de bani, dar nu a putut preciza suma în discuție. ”Punctul meu de vedere este ca toți partenerii să fie parteneri egali. Nu am stabilit până acum suma. Proiectul va fi refăcut și depus spre finanțare anul viitor”, a conchis Nica. „Universul Apei” este estimat la 18 milioane de euro.

 

 

 

7 COMENTARII

  1. Abia astept sa avem asa ceva si langa Timisoara. Nu inteleg de ce acest titlu totusi, daca sunt din aceleasi partide nu mai au voie nici sa vorbeasca intre ei? e spre beneficiul orasului, a zonei, daca ar fi dupa voi s-ar ridica ziduri intre comune, oameni politici, sa nu mai existe contacte intre ei. Fantastic!

  2. Ne lipsea „tichia de margaritar de pe capul chelului”.Cu 9 mil. euro s-ar fi rezolvat „Universul trotuarelor”din Timisoara,pentru ca a merge pe trotuar a devenit sport extrem.Logica suptila a lui Robu ar fi:intai ne rupem picioarele si dupa aceea mergem la Dudesti, pentru recuperare ? Propun si o telegondola pana acolo.Ar fi spectaculos.

  3. pai Alina…. ideea nu este rea… dupa ce se face „universul apei” o telegondola peste TM, sau autobuze descoperite pentru tur oras + traseu aqua cred ca ar da bine 🙂

  4. pentru timisorenii care „vor” merge la Dudesti s-au gasit bani. pentru timisorenii care merg la Garana, la festivalul de jazz, nu s-au gasit bani.

  5. Noi de ce sa facem ceva? Lasa ca mergem la Mako, Oroshaza sau mai stiu eu ce satuc in Ungaria la care investitiile si constructia acestor centre nu a fost o problema pentru ca stiau ca acest tip de SPA aduce bani comunitatii si inclusiv tarii. 96% din vizitatorii SPA- urilor din Ungaria sunt romani. Acesti bani merg in bugete care ulterior se dovedesc a fi economie sanatoasa.
    De aici se fac strazi, spitale, camine de batrani, scoli.Oare cand ne vom trezi si noi la realitate. Peste 100 de ani ??? Oameni buni vreau sa vad si la mine in tara ce vad afara si mai ales nu vreau sa mai cheltuiesc bani multi afara cand pot sa-i cheltuiesc aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.