Camera „magică” în care micuții cu nevoi speciale descoperă frumusețea lumii: cum...

Camera „magică” în care micuții cu nevoi speciale descoperă frumusețea lumii: cum îi ajută paturile cu apă și mirosul de portocale

0
DISTRIBUIȚI

camera2

Cei 1.000 de copii cu dizabilităţi intelectuale care învaţă la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „P. P. Neveanu” din Timişoara vor avea parte de o terapie specială în cadrul unui spaţiu magic, plin de culori, ce miroase a portocale. Camera de stimulare polisenzorială din interiorul şcolii, care a fost inaugurată astăzi cu sprijinul Clubului Lions Diamond Timişoara, are un rol important în stimularea şi relaxarea copiilor cu nevoi speciale. Un pat cu apă încurajează relaxarea micuților cu autism, sindromul Down sau hiperactivi, coloana de bule de apă în diferite culori ajută la stimularea simţului vizual şi a celui auditiv, iar un joc cu discuri tactile permite creşterea încrederii în sine a copiilor.


Totul într-un ambient plăcut, de vis, în care miroase a eucalipt, portocale sau trandafiri.

Cele nouă echipamente cu care camera de stimulare polisenzorială a fost dotată au costat 55.000 de lei, dar reprezentanţii şcolii spun că îşi merită toţi banii pentru că acest spaţiu contribuie la succesul terapiei recuperatorii a copiilor cu dizabilităţi intelectuale. „Pentru că au diferite dizabilităţi intelectuale, aceşti copii sunt marginalizaţi. De aceea, este importantă stimularea precoce a tuturor simţurilor, astfel încât să se poată dezvolta ca un copil normal”, explică Dana Stancu, psihoterapeut. Potrivit directorului şcolii, Mioara Novac, fiecare copil va beneficia de o astfel de terapie în parte. La Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „P. P. Neveanu” învaţă copii cu nevoi speciale din tot vestul ţării între 4 şi 18 ani, mulţi dintre ei provenind din familii sărace.

Clubul Lions Diamond Timişoara a reuşit să strângă banii necesari achiziţionării echipamentelor în cadrul Balului Florilor, proiectul pentru realizarea camerei de stimulare polisenzorială s-a numit „O şansă pentru cei care nu ştiu să ceară!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.