Cele mai noi metode de tratare a varicelor sunt discutate la Timişoara...

Cele mai noi metode de tratare a varicelor sunt discutate la Timişoara de specialişti din întreaga lume

1
DISTRIBUIȚI

operatie-5

Timişoara, locul în care a fost iniţiată chirurgia de tratare a varicelor în România, găzduieşte în aceste zile un eveniment important pentru medicina din ţara noastră. Specialişti în flebologie, mulți dintre ei veniţi din străinătate, discută despre ultimele metode de tratare a varicelor în cadrul celui de-al XII-lea Congres Naţional de Flebologie. Evenimentul are loc între 17 – 19 octombrie în oraşul de pe Bega, participanţii la congres vor avea parte chiar şi de aplicaţii practice, în cadrul cărora vor afla cum se realizează una dintre cele mai moderne metode de tratare a varicelor. „Este vorba despre crioaplazia, un procedeu prin care se introduce o sondă prin vena afectată de varice, care o îngheaţă, iar apoi vena este smulsă.


Am pus în practică această metodă în premieră naţională, la Clinica I Chirurgie din cadrul Spitalului Judeţean din Timişoara. Până acum am operat 30 de pacienţi, iar rezultatul este excepţional din punct de vedere estetic”, a explicat, astăzi, în deschiderea Congresului Naţional de Flebologie, Sorin Olariu, şeful Clinicii I Chirurgie.

Cei 120 de participanţi la congres vor discuta în cele trei zile despre cum pot fi îmbinate metodele clasice de tratare a varicelor cu cele moderne şi vor avea parte de workshop-uri practice, conferinţe şi prezentări inedite. Octavian Creţu, prorector al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara, a precizat că la Timişoara ar trebui să ia fiinţă şi un centru de excelenţă în flebologie, ţinând cont că există o tradiţie în acest sens. „Clinica I Chirurgie are o experienţă deosebită în chirurgia sistemului venos, mai ales în cea a membrului inferior, şi le-am propus să iniţieze anumiţi paşi astfel încât să avem un centru de excelenţă, care va putea fi dezvoltat prin accesarea de fonduri europene”, a concluzionat Octavian Creţu. Un astfel de centru este binevenit, mai ales că numeroşi studenţi la Medicină se îndreptă spre această ramură pentru că şi pacienţii care au varice sunt mai mulţi, spune Daniela Radu, preşedintele Societăţii Române de Flebologie.

1 COMENTARIU

  1. Admiratie pentru profesia de chirurg si felicitari organizatorilor!
    Inca odata orasul nostru – Timisoara a fost gazda unui prestigios eveniment national si international. Sunt convins ca se va vorbi mult de acum incolo atat despre chirurgii timisoreni cat si despre orasul trandafirilor si nu numai …

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.