Timişorenii din Viena au sărbătorit Ziua Universală a iei, în Stadtpark

Timişorenii din Viena au sărbătorit Ziua Universală a iei, în Stadtpark

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1773881693">

kabaitan5

Ziua Internaţională a Iei a fost sărbătorită ieri pentru a doua oară în capitala Austriei, evenimentul pus la cale de Asociaţia Culturală Kabaitan beneficiind de un public numeros, care a savurat aşa cum se cuvine această sărbătoare.

„Ne-am alăturat şi anul acesta iniţiativei paginii de Facebook La Blouse Roumaine şi am organizat la Viena cea de-a doua ediție a Zilei Universale a Iei. Din fericire, anul acesta am avut parte de soare şi am putut face ceea ce am vrut să facem şi anul trecut: un picnic-șezătoare în Stadtpark, cel mai vechi parc din capitala austriacă. În 2013 am făcut doar câteva poze și ne-am adăpostit apoi într-un local, acum am stat așezați pe iarbă, în aer liber, așa cum se cade de Sânziene. Cântăreața Diana Rășină a fost și anul acesta alături de noi și a interpetat în fața celor șaizeci de oameni în ii cântece din folclorul românesc. Practic, la evenimentul de anul acesta au venit exact de două ori mai mulți oameni decât în 2013“, ne-a declarat Timea Laslavici, din partea organizatorilor.

Asociaţia Culturală Kabaitan a fost înființată de doi timişoreni care şi-au propus să organizeze „evenimente în care să conecteze oameni faini“, după cum spun ei. Timea Laslavici, o bănăţeancă get-beget, care după 12 ani de presă scrisă şi televiziune, respectiv șapte ani de traduceri autorizate, s-a apucat de design, realizând accesorii handmade, şi Alin Mihoc au organizat deja câteva evenimente de succes în capitala Austriei, printre care s-au numărat „Pită cu untură şi folk“ (în care n-a lipsit slănina, ceapa verde, brânza şi recitalurile susţinute de Sonatic şi Ana şi Prietenii), ateliere handmade, realizate atât în scop artistic, cât şi social, şi diverse concerte cu trupele timişorene JazzyBIt sau Burning Table. „Vineri va avea loc ultimul eveniment Kabaitan înainte de vacanța de vară: Atelierul de Semne Cusute. În fiecare lună are loc un atelier de creație la care participă româncele de la Viena. Sunt ca o șezătoare. Acum vom coase în puncte de cruce, pe etamină“, a mai adăugat Timea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.