Investigația Consiliului Concurenței în disputa dintre Aeroportul Timișoara și Carpatair s-a încheiat....

Investigația Consiliului Concurenței în disputa dintre Aeroportul Timișoara și Carpatair s-a încheiat. Care au fost concluziile anchetatorilor

0
DISTRIBUIȚI

avion carpatair 11

Luna aceasta, Consiliul Concurenței a decis închiderea anchetei iniţiate în legătură cu Aeroportul Internaţional Timişoara „Traian Vuia” și conflictul instituției cu Carpatair, în urma unei investigații care a durat doi ani.

Compania Carpatair a fost cel mai important operator aerian din Timişoara. Conflictul cu aeroportul datează din 2011, când cei de la Carpatair au acuzat conducerea aerogării timişorene că acordă tarife preferenţiale companiei low-cost WizzAir. În urma unor probleme financiare, compania Carpatair a decis, anul acesta, retragerea de pe Aeroportul Timişoara.

În 2012, Consiliul Concurenței a decis deschiderea unei investigaţii cu privire la activitatea Aeroportului Internaţional Timişoara, ca urmare a unei plângeri formulate de compania Carpatair.

„În urma analizei amănunţite a operaţiunilor care făceau obiectul plângerii, Consiliul Concurenţei a decis în cursul lunii septembrie 2014 închiderea investigaţiei fără a se constata existenţa vreunei încălcări a legii şi fără aplicarea vreunei sancţiuni. (…) În cursul lunii august, Aeroportul International Timișoara «Traian Vuia» a obținut încă un succes în litigiile iniţate de operatorul aerian Carpatair.


Instanţa a respins în 27.08.2014 solicitarea companiei Carpatair care contesta dreptul Aeroportului de a stabili tariful de dezvoltare aeroportuară. Şi alte dosare au fost soluţionate pozitiv pentru aeroport după ce Carpatair a contestat tarifele stabilite şi percepute de aeroport: tariful CIAS (pentru supravegherea şi menţinerea obiectivelor necesare siguranţei pasagerilor) – stabilit prin OMTI 894/2010 şi reconfirmat şi de Ordinul Ministrului Transporturilor nr. 7/2014 şi tariful PMR (tarif aferent serviciilor de handling pentru persoane cu mobilitate redusă) care respecta Regulamentul nr 1107/2006 al Parlamentului European şi al Consiliului European din 5 iulie 2006 privind drepturile persoanelor cu handicap și ale persoanelor cu mobilitate redusă pe durata călătoriei pe calea aerului. Instanţele timişorene au dat câştig de cauză Aeroportului Internaţional Timişoara, dispunând respingerea acţiunilor Carpatair ca fiind inadmisibile. În mod temeinic, instanţele de judecată au admis argumentele formulate de Aeroportul Internaţional Timişoara, dispunând de asemenea prin sentinţe, respingerea în cursul anului 2014 a acestor cereri de chemare în judecată ca fiind nefondate”, informează oficialii AeroportuluI Internațional „Traian Vuia” Timișoara.

„Acţiunile şicanatorii şi nefondate ale companiei Carpatair, iniţiate încă din martie 2011, îşi găsesc în ultima perioadă soluţii favorabile Aeroportului Internaţional Timişoara în instanţele de judecată. Acest lucru dovedeşte că aceste dosare au avut ca scop denaturarea adevărului judiciar şi comercial”, a declarat directorul Aeroportului Timişoara, Daniel Idolu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.