Elevii de la un liceu tehnologic din vestul ţării fac practică într-un...

Elevii de la un liceu tehnologic din vestul ţării fac practică într-un atelier deschis special în cadrul unei fabrici unde se produc sisteme electrice pentru automobile

0
DISTRIBUIȚI

scoala profesionala04_resize

Un număr de 29 de elevi din două clase de la Liceul Tehnologic „Constantin Bursan” Hunedoara fac practică, începând de azi, într-un atelier deschis special în cadrul unei fabrici unde se produc sisteme electrice pentru automobile în baza unui parteneriat între Ministerul Educaţiei şi firma Dräxlmaier .

„Ne aflăm într-un moment special pentru că astăzi am inaugurat, în cadrul fabricii noastre, cel mai modern spaţiu de practică pentru elevii din Hunedoara. În ultimii ani Dräxlmaier  Grop a cunoscut o dezvoltare masivă în România, astfel că nevoia de personal calificat a crescut. Acesta este şi principalul motiv pentru care compania noastră se implică în organizarea curriculei, selectarea elevilor şi asigurarea atelierelor de spudiu şi practică pentru cei trei ani de studiu. Punem accent deosebit pe pregătirea practică tocmai pentru a putea rspunde unei probleme majore pe care tinerii o întâmpină după ce au părăsit bancile şcoliiŞâ lipsa de calificare profesională. După finalizarea studiilor, elevii bursieri vor avea prioritate la angajare în cadrul companiei nostre”, a declarat la inaugurarea atelierului reprezentantul Dräxlmaier  Automotive Hunedoara, Valerian Laval.

În total, în atelier fac practică 29 de elevi, 14 de clasa a Xl-a, şi 15 de clasa a lX-a. Elevii beneficiază lunar de o bursă de studii de 400 de lei, dintre care 200 de lei sunt oferiţi de companie. De pregătirea lor se vor ocupa doi maiştri, angajaţi ai fabricii, iar specializarea va fi electromecanică.

Colaborarea dintre Dräxlmaier Hunedoara şi Liceul Tehnologic „Constantin Bursan” Hunedoara a început în anul şcolar trecut, când fabrica a sponsorizat şi amenajat o sală de clasă din unitatea de învăţământ pentru elevi pe care a dotat-o cu echipamente de practică şi manuale.

„Suntem onoraţi de acest parteneriat.


Compania a conştientizat necesitatea şcolilor profesionaleşi s-a implicat activ în dezvoltarea şi dotarea spaţiilor de practică pentru elevi. Începând de astăzi 29 de elevi ai şcolii noastre profesionale vor urma sursurile practice chiar în cadrul fabricii. Aceşti copii au şansa să înveţe o meserie într-un spaţiu care stimulează perfect atmosfera dintr-o fabrică şi vor fi instruiţi de personal calificat. Este o oportunitate pentru ei”, a declarat directorul Liceului Tehnologic „Constantin Bursan” Hunedoara, Daniel Ardelean.

Potrivit acestuia, pentru cele 15 locuri din clasa a lX-a de electromecanică au concurat 42 de elevi, aceştia fiind selectaţi în baza rezultatelor la testele naţionale şi a celor din clasele gimnaziale.

Vlad Paraschiv este elev în clasa a Xl-a la secţia electromecanică a Liceului Tehnologic „Constantin Bursan” Hunedoara şi a ales o şcoală tehnologică pentru că vrea să aibă o meserie. „Nu toată lumea ajunge director. Eu o sa fiu muncitor şi cine ştie poate ajung maistru dacă încep de tânăr să mă specilizeze într-o meserie. Alţii aleg să mergă la facultate, eu o să trăiesc demn muncind”, spune Vlad. Colegii lui din clasa a lX-a sunt cei mai mulţi copii ai angajaţilor care speră ca după ce termin şcoală să îşi găsescă un loc de muncă într-un oraş fost monoindustrial siderurgic unde piaţa de muncă nu oferă multe opţiuni.

Fondat în 1958 cu sediul în Germania Grupul Dräxlmaier  furnizează celor mai importanţi producători de automobile sisteme de cablaje, interioare luxoase şi componente electrice şi electronice. Dräxlmaier are peste 50.000 de angajaţi în mai mult de 60 de fabrici din peste 20 de ţări, în Hunedoara fiind cel mai mare angajator.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.