Corupție până la capăt

Corupție până la capăt

6
DISTRIBUIȚI

Arestarea Alinei Bica, prinsă de valul anchetei DNA în funcția de șef al DIICOT, e semn că s-a crăpat buba. Aia mare și puturoasă care a fost ani de zile ținută departe de bisturiul anticorupției. În tot acest timp, complicitățile mafiote au golit bugetul de sute de milioane de euro. Să nu uităm zâmbetul superior plictisit al celebrului Cocoș când ieșea cu consoarta sa de atunci, Elena Udrea, de la câte-o sindrofie de fițe. Familia protejatei președintelui a făcut milioane de euro cu viteza cu care oamenii obișnuiți își împart salariile pe plata facturilor. Sfidarea continuă – de pe Facebook, Udrea ne spune că ea nu știe nimic despre învârtelile dintre soțul ei de atunci și prietena sa de cumpărături la Paris. Și vorba arestatei – trebuie să fii tras pe nas ca să crezi asemenea vrăjeli. 19 milioane de euro este șpaga pe care ar fi primit-o  Dorin Cocoș în doar două dosare – Microsoft și cel al retrocedărilor. Ca să obții o reducere de pedeapsă la asemenea sume spovedania trebuie să fie completă și complexă. Conform legii, desigur. Rămâne de văzut până unde se va merge cu ancheta.


Ca și în cazul EADS unde se anunță un adevărat cutremur pentru clasa politică.

Tot sub semnul corupției stă și soarta celui mai mare partid din România – PSD. După ce Victor Ponta a pierdut cursa din cauza greșelii strategice de a-i umili pe românii din diaspora, partidul se află în fața unei opțiuni simple – jihad sau implozie. În ciuda propagandei grețoase de după momentul câștigării alegerilor de către Klaus Iohannis, românii nu au votat de dragul celor din PNL și PDL, ci contra aroganței care a adus aminte de vremurile lui Adrian Năstase. Plus imaginea baronilor corupți care, deși mai răriți de DNA, continuă să dea tonul. Dacă nu se va curăța rapid de toți penalii, mulți dintre ei și extrem de vocali, PSD nu mai are nicio șansă să-și revină. Ultima șansă a lui Victor Ponta este de a face cu adevărat curățenie în partid, chiar cu riscul de a pierde, pe termen scurt, guvernarea și/sau o parte din primari sau parlamentari. Altfel, partidul va deveni doar o fermă de dinozauri pentru că tinerii, și nu puțini, care sunt în partid vor căuta o ieșire. Dincolo de programe și strategii de comunicare, următoarele alegeri vor fi câștigate de partidul care va reuși să se curețe cât mai repede de șpăgari. Și este o cursă contra cronometru. Pentru că strigătura „DNA, DNA, să vină să vă ia” adună mai multe voturi decât oricare politician.

6 COMENTARII

  1. Alina Bica este de l-a P.D.L, colega cu; Blaga,Berceanu,Videanu, Anastase,
    Boagiu, Udrea, Popoviciu, Oftaficiuc etc. Sper s-a se faca curatenie in
    toate partidele si recuperati banii nostri, stiu ca sunt un visator insa din cauza lor nu mai putem respira.
    NU TREBUIE UITATI; Basescu, Oprisan, Sirbu,Nastase, Bejenariu, Stolojan, Stoica, Mazare etc.

  2. Sunt vremuri pe care sunt mândră că le trăiesc, vremuri în care românii de pretutindeni au realizat că puterea stă de fapt în votul lor. Au dovedit lumii întregi că poporul român a ajuns la un grad de civilizație și democrație demn de respectat, pentru că au demonstrat că-i poți înlătura pe cei de la putere (care au uitat de existența cetățeanului, acaparați fiind de propriile interese), nu prin violență și vărsare de sânge, ci prin puterea votului. Felicitări pentru editorial!

  3. dar la Fiziosenter firma lui Cioca Eugenia si Cons Auto firma lui Cioca Ionel nu este coruptie Dupa ce au decontat fictiv servicii medicale pentru 800 de persoane de la casa de sanatate lasind bolnavii fara medicamente nu le ati dat nici numele in stiri si ei sunt bine mersii si fac in continuare evaziune la scoala de soferi.Cine i protejeaja pe ei cin in alte cazuri de coruptie se dau nume si multe informatii.Faptul ca au decontat banii bolnavilor nu este un caz grav .Ar trebui din respect pentru bolnavi sa se stie de fapta lor nu vi se pare corect acest lucru

  4. La Casa Judeteana de Pensii Timis cand se face curat . COMUNISTU de DIRECTOR GENERAL CAPRARU IOAN PETRU de 30 ani fuge de la un partid la altu ce interese sunt de nu se gaseste nimeni care sa vrea postu .

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.