Două cutremure în două ore în Banat. Vezi ce spun specialiștii

Două cutremure în două ore în Banat. Vezi ce spun specialiștii

2
DISTRIBUIȚI

Două cutremure au avut loc în Banat. Un cutremur cu magnitudinea de 4.8 grade pe scara Richer s-a produs în jurul orei 23.00 în județul Caraș Severin. „La data de 31.10.2014, la ora 23:00:04 s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 4.8 grade în zona Banat, județul Caraș-Severin, la adancimea de 4km”, transmit reprezentanții Institutului Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP). „La Verendin, o femeie s-a speriat atât de tare încat a leșinat și a avut nevoie de intervenția medicilor” a declarat pentru resita.ro reprezentanți ai Serviciului de Ambulanță Caraș Severin.

Mai târziu, în jurul orei 1.00 a mai avut loc un alt cutremur în Banat pe care l-au simțit inclusiv timișorenii.


„Am simțit că s-a clătinat scaunul de vreo trei ori”, a spus Lucian Pârvulescu, lector la Universitatea de Vest din Timișoara. Un alt tânăr s-a trezit din somn. „S-a simțit bine. Chiar m-am trezit și acum nu mai pot dormi”, ne-a spus Alexandru, un student din Timișoara. Reprezentanții snas.ro au transmis că “un cutremur mic, cu magnitudinea de moment Mw 4.6, a avut loc în România pe data de 01 noiembrie 2014, la ora locală 01:00:03. Cutremurul, de natură tectonică, a fost unul de tip crustal (superficial), focarul acestuia fiind localizat la o adâncime de 2 km”.

2 COMENTARII

  1. nu prea va pricepeti voi la chestii de genul acesta.. un cutremur de la teregova la resita se simte in cateva minute , nu in 2 ore ! sa fie clar ! Daca era cum spuneti voi aici 2 cutremure s-ar fi simtit de 2 ori inclusiv la resita , pentru ca este aproape 1 la mana, si 2 pentru ca e diferenta de ora este foarte mareeeeeeeeeeeeee…. Rectificati informatia, nu dati informatii eronate populatiei … pana si pe site-ul institutului de fizica a pamantului scrie 4.8 1 singur cutremur. ati luat informatia eronata cu ora 23 , de ce nu ati pus de prima data in primele minute si informatia ca ar fi fost la 30 de km adancine in loc de 4 km cum este acum ? Toata lumea greseste inclusiv cei de la infp . deci …. corectati informatia !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.