Primarul Nicolae Robu, detalii cheie. Care sunt marile proiecte ale Timișoarei și...

Primarul Nicolae Robu, detalii cheie. Care sunt marile proiecte ale Timișoarei și în ce stadii se află

1
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a anunțat din nou „startarea” unor proiecte promise încă de la debutul mandatului său. Ca de fiecare dată, noul an este indicat ca fiind momentul zero în care vor începe lucrări la importante proiecte de modernizare.

Lista edilul șef numără „construire Pasaj P-ţa Victoriei, cu parcare subterană în zona Brătianu şi reorganizarea inelului 1, lărgire Pasaj Popa Şapcă, str. Popa Şapcă şi Bd. Antenei -4 benzi, construire Pod peste Bega în prelungirea străzii Jiul şi lărgirea str. Jiul la 4 benzi, parcarea supraterană Bega, lărgire la 4 benzi Str. Mş. Prezan, cu amenajare după modelul str. Orion, lărgire la 4 benzi Str. Podeanu, cu amenajare după modelul str. Orion, lărgire la 4 benzi Str. Calea Martirilor, cu amenajare după modelul str. Orion, asfaltare Str. Muzicescu –tronsonul Girocului – Şagului, reabilitare Str. Versului, cu amenajare după modelul str. Orion, reabilitare Str. Uranus, cu amenajare după modelul str. Orion, realizare 20 terenuri multivalente: minifotbal, baschet, handbal, realizare Sistem de spectacole de jocuri de apă, lumină şi muzică pe Bega, reabilitare / realizare a 100 Km de trotuare, construire Noul Campus Şcolar Lenau, SF+PT pt. 4 bazine de înot semiolimpice + execuţie pt. 1 bazin, reabilitare Parc Padurice, realizare spaţiu verde în Cartierul Calea Lipovei, amenajarea pilot în noul concept urbanistic a spaţiului dintre blocuri în perimetrul Vasile Balmuş – C-tin Prezan, construirea unui Stadion de 5.000 locuri în Campusul Sportiv CFR, construire Nou Corp (cu 8 niveluri: D+P+6E) la Spitalul de Copii (lucrare în continuare, cofinanţată de Guvern)”.

În cadrul conferinței de presă de astăzi, edilul a precizat că lista publicată pe Facebook a exclus „două proiecte foarte așteptate.


Este vorba despre skatepark. Proiectul este în faza de pregătire a licitaţiei acum se întocmeşte caietul de sarcini şi documentaţia de licitare în ansamblul ei pentru a fi trimisă la SEAP spre publicare. Cu proiectanții s-a ajuns la o formulă de compromis, au făcut un proiect care este îndeplineşte toate condiţiile de omologare a skateparkului pentru competiţii internaţionale şi care este cu un cost maxim de nu mai ştiu cât, dar cel mult două milioane de euro. Alt proiect care este foarte aşteptat este proiectul de reconstrucţie ecologică a Bălţii Lămâiţa din Freidorf. Acest proiect se află în licitaţie la ora actuală faza finală a licitaţiei, licitaţia eletronică”.

Lucrurile merg bine și la proiectul de reabilitare a malurilor Begăi. Edilul a spus că „în data de 12 ianuarie se va deschide licitația pentru achiziționarea echipamentelor aferente proiectului de reabilitare a infrastructurii urbane a malurilor canalului Bega, inclusiv licitația pentru achiziția de vaporetto este în derulare, 12 ianuarie este data deschiderii ofertelor. În 8 ianuarie se va deschide și achiziția de biciclete și celelate echipamente pentru gestiunea bicicletelor”, a mai spus Robu. Edilul a menționat că toate proiectele menționate mai sus vor fi startate cu bani de la bugetul local.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.