Tinerii din ziua de azi, între viaţa în mediul virtual şi o...

Tinerii din ziua de azi, între viaţa în mediul virtual şi o carieră de succes. Ce STUDIU inedit a fost prezentat de Eliza Rogalski VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

eliza rogalski2

„Generația din ziua de astăzi este foarte interesantă” – la această concluzie a ajuns Eliza Rogalski, unul dintre cei mai apreciați și respectați specialiști de comunicare din România care a fost prezentă în această seară la emisiunea PRESSALERT LIVE.

Eliza Rogalski este de părere că există două tipuri de tineri în ziua de astăzi. Cei pentru care viața e un status pe Facebook și cei pentru care viața înseamnă o carieră. „Generația din ziua de astăzi este foarte interesantă pentru că e la fel de polarizată. Sunt oameni care nu au trăit și nici nu vor să trăiască. Viața e un status pe Facebook pentru ei. Când vor să se agajeze primul lucru de care întreabă sunt banii. Apoi, la polul opus, sunt ceilalți tineri în care văd un fel de oameni care fac voluntariat și care studiază să își facă o carieră. Oameni profunzi care nu vor să trișeze și nici nu vor să fie păcăliți”.

Specialista în comunicare a prezentat pe scurt rezultatele celui mai recent studiu făcut, pe un eșantion de 1.400 de persoane cu vârste curpinse între 18 și 45 de ani, realizat la nivel national.


Scopul studiului a fost acela de a afla care sunt așteptările oamenilor de la un loc de muncă și în funcție de ce criterii își aleg job-urile. „Studiul a fost făcut pe angajatul român, activ care poate să primească un salariu mediu”, a spus Eliza Rogalski.

Potrivit rezultatelor, dacă au de ales între o companie care plătește puțin, dar e respectată și o companie care plătește mai mult, dar nu e respectată, oamenii aleg compania respectată. „Asta pentru că cei mai mulți vor să îi povestească acasă, familiei, despre locul de muncă în care nu fac nimic rău. Acest lucru spune ceva. În simțul angajatului român s-a dezvoltat o latură de moralitate și de etică. Sunt de acord cu justiție până la capăt, dar ce vedem noi acum la televizor e doar un promo”.

Românii pleacă de la locurile de muncă din diferite motive. Conform studiului, aceștia pleacă pentru că vor să câștige mai mulți bani și din dorința realizării unei cariere mai clare. „Oamenii rămân în locurile în care sunt apreciați, dar mai ales în locurile unde compania are o reputație bună. Ei nu pleacă dintr-un loc în care sunt respectați”, a spus Rogalski. Tot ea a explicat ce așteptări au angajații de la șefii lor. „Oamenii au, de la șefii lor, așteptări legate de profesionalism, de diversitate. Oamenii apreciază transparența”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.