Primăria Timişoara a pierdut DEFINITIV procesul cu Curtea de Conturi pe tema...

Primăria Timişoara a pierdut DEFINITIV procesul cu Curtea de Conturi pe tema finanţării ilegale a Politehnicii Timişoara. Vezi prima reacţie a secretarului Cojocari care ar trebui să restituie 31,6 milioane lei

6
DISTRIBUIȚI

cojocari ioan parchet 1

Curtea de Apel Timişoara a dat verdictul final şi în procesul în care Primăria Timişoara a contestat raportul Curţii de Conturi care a stabilit că peste 31,6 milioane de lei au fost acordaţi ilegal echipei de fotbal Politehnica Timişoara patronată de Marian Iancu. Printre cei nominalizaţi de auditorii Curţii de Conturi ca fiind vinovaţi de finanţarea ilegală se numără fostul primar Gheorghe Cuhandu şi secretarul Ioan Cojocari. Acesta a fost cel care, de-a lungul timpului, a susţinut că totul este legal.

În disperare de cauză, la ultimul termen s-a prezentat însuşi Cojocari pentru a pleda cauza, afirmând „Nu am fost obligaţi să vedem cum cheltuie banii.


Au spus (n.r. Curtea de Conturi) că nu este de interes public. Media de spectatori în perioada aceea a fost de 27.000. Media de gratuităţi a fost de 7.000 de oameni. A fost o emulaţie fantastică. E un fenomen social. Cum să spui că nu e de interes public? Jucătorii de aici au împânzit Divizia A. Dacă banii aceştia au fost daţi ilegal suportăm această povară. Dacă sunt 600.000 de lei e una, dar nu să vii şi să spui că sunt 30 de milioane”. După ce a amânat luarea unei decizii cu o săptămână, astăzi, Curtea de Apel Timişoara a respins recursul Primăriei Timişoara, constatările şi deciziile  Curţii de Conturi rămânând astfel valabile. Modul de finanţare a echipei lui Marian Iancu este şi subiectul unui dosar penal instrumentat de DNA Timişoara.

Secretarul Primăriei Timișoara, Ioan Cojocari, a declarat pentru PRESSALERT.ro imediat după anunţarea sentinţei că “nu ştiu nimic, sunt în concediu. Când o să revin o să dau declarații”. Fostul viceprimar Adrian Orza, unul dintre cei mai înfocaţi susţinători ai echipei lui Marian Iancu, a spus că „ nu m-am ocupat de proces, nu știu detaliile procesului, nu știu nici măcar detalii legate de ceea ce spune Curtea de Conturi că s-a întâmplat după ce nu am mai fost eu la primărie. Cât am fost viceprimar Curtea nu a sesizat nimic în neregulă”.

6 COMENTARII

  1. Infecțiilor… ați umplut buzunarele la toți maimuțoii care alergau după o bășică umflată să o bage între doi pari !!! Ați umplut buzunarele din banii timișoreniilor la toți inculții care iși suflă mucii și sparg semințe pe gazonul de fotbal !!!
    RUȘINEEEE !!!!

  2. Acum continua aceeasi treaba pletosu’ rob. Care da la defuncta acs milioane pe luna pentru 50 de spectatori pe meci. La fiecarevsedinta de consiliu se aproba din bugetul local bani pt niste analfabeti

  3. E o tampenie ce sustine Cojocari, cum sa dai bani publici la o societate privata sa faca profit. Ce tupeu are sa sustina faptul ca ei nu trebuia sa verifice. Solutia este sechestru pe toate bunurile, confiscarea extinsa si asupra bunurilor ficei acestuia. La puscarie cu ei, sa spuna IANCU din puscarie cum le-a umplut buzunarele.

  4. orza……crezi ca ai scapat…..tu si mentorul tau barbos + TOATA liota de PDL-isti ce va ingramadeati pe langa balabusta petroliera… e cazul sa si dati socoteala…..ptr. ca cei ce au urmat la butoane continua aceleasi practice de sifonare a banului public in nimic,iar consilierii…vai mama lor de lachei…ridica mainile de zici ca au venit americanii !! ..se predau toti !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.