Liberalul Marian Vasile cere CJT cântărirea vehiculelor de mare tonaj care tranzitează...

Liberalul Marian Vasile cere CJT cântărirea vehiculelor de mare tonaj care tranzitează judeţul nostru. De ce suspectează administraţia Bojin de lucruri necurate

0
DISTRIBUIȚI

marian vasile (2)

Consilierul judeţean Marian Vasile, lider de grup al PNL, e nemulţumit de modul în care şeful CJT, Titu Bojin, gestionează situaţia drumurilor din judeţul nostru. Mai exact, Vasile a elaborat un proiect de hotărâre care prevede cântărirea vehiculelor cu tonaj ridicat care circulă pe drumurile judeţului şi se plânge că actuala conducere a Direcţiei Judeţene de Drumuri nu colaborează pentru ca actul să fie adus în plen şi supus la vot.

„CJ Timiș are în gestiune, prin Direcția de Drumuri Județene, o rețea vastă de drumuri care numără foarte mulți kilometri.


Sunt undeva la 1.600 km de drumuri județene. Prin actele normative care există la nivel județean, administrația este obligată să gestioneze în cele mai bune condiții aceste drumuri. Am observat că se tot amână rezolvarea acestor măsuri care sunt obligatorii, precum cântărirea vechiculelor care circulă pe drumurile noastre. Probabil există motive obscure”, a declarat liberalul.

Practic, Vasile crede că între constructorii care se ocupă de întreţinerea drumurilor şi conducerea CJT există o înţelegere. Astfel drumurile sunt stricate cu ajutorul vechicuelelor mari cărora CJT nu le blochează accesul şi apoi sunt reparate de firme care au înţelegeri cu CJT, crede consilierul.

„Eu cred că ne-am permite bugetarea acestui sistem cu câteva milioane de lei dintr-un buget total de 116 miloane de lei, alocat de CJT pentru drumuri. Alocăm 116 milioane de lei, iar sistemul acesta ar costa doar câteva milioane. Mă pot gândi că există niște interese în spate, să se dea de lucru unor constructori pentru întreținerea acestor durmuri dacă ele sunt distruse și nu înțeleg de ce se tergiversează acest subiect din 2012 până acum. Nu se respectă obligațiile legale de gestionare în bune condiții a drumurilor județene”, a mai spus Vasile.

Consilierul a mai adăugat că ar trebui create circa zece puncte de cântărire şi achiziţionate trei sau cinci cântare care să fie rotite între puncte, fără ca transportatorii să fie notificaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.