Operațiune în forță a DGA la Secția 1 Poliție Timișoara. Vezi câți...

Operațiune în forță a DGA la Secția 1 Poliție Timișoara. Vezi câți polițiști au fost duși la audieri UPDATE 3 Mai mulţi agenţi reţinuţi

24
DISTRIBUIȚI

perchezitii dga la sectia 1 politie 1

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție Timiș au descins în această dimineață la sediul Secției 1 Poliție din Timișoara.

Acțiunea este finalul unei anchete a Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, care a investigat un dosar de corupție.

Anchetatorii au ridicat deja mai mulți polițiști pentru a-i duce la audieri. Aceștia sunt suspectați că au primit diverse șpăgi, bani pentru a nu-și îndeplini atribuțiile.


Cinci dintre suspecți au fost ridicați deja de ofițerii DGA, iar un al șaselea este căutat. Polițiștii au spus că nu știu pentru ce sunt duși la audieri, însă când au fost întrebați dacă au luat șpagă, au tăcut.

Vom reveni cu amănunte.

UPDATE Cei șase polițiști săltați de DGA sunt acuzați de faptul că în perioada noiembrie – decembrie 2014 ar fi pretins și primit o sumedenie de șpăgi sub formă de bani sau bunuri (haine, băuturi alcoolice etc).

UPDATE 2 Agenții ridicați de DGA și acuzați de luare de mită sunt Alexandru Cătană Mihăiţă, Stan Sever Florentin, Soare Nicolae Gabriel, Drăguţ Cristian Gabriel, Rogojinaru Aurel şi Capota Florin Alin. Conform procurorilor, „în perioada noiembrie –decembrie 2014 inculpaţii, în calitate de lucrători de poliţie cu atribuţii în constatarea şi sancţionarea contravenţiilor, au pretins sau primit bani sau alte foloase, ori au acceptat promisiuni de bani sau alte foloase de la persoanele cu privire la care au constatat că au săvârşit contravenţii, în special la regimul circulaţiei pe drumurile publice, pentru a nu le aplica sancţiunile prevăzute de lege şi pentru a nu lua măsurile legale”.

UPDATE 3 Cinci din cei şase agenţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, singurul care va fi cercetat în libertate fiind Capota Florin

24 COMENTARII

  1. Pai a trecut un an de cand luau spaga ca sa ii ia la intrebari DGA ul? Oare ce au pazit pana acum? E normal sa lasi sa mai mearga la lucru niste politisti spagari inca un an?

  2. Noiembrie – Decembrie 2014? Dar ce-au pazit pana acum domnii de la DGA? De ce dupa un an? Dar pana una, alta poate cautati d-lor. din DGA si pe la politiile orasenesti. Spor la treaba!

  3. Doamne ajuta !!! Peștele de la cap se impute, dar au început cu coada ! E bine și asa decât deloc ! La secția 1 Timișoara uni își fac legea singuri și o aplica după cu au ei chef sau după cum li se umple buzunarul ! Se duce omul sa facă o plângere iar ei pe la spate , anunță hotul și îl țin la curent cu tot ce se întâmplă ! Rușine sa va fie ! Mi-aș dori sa i privesc în ochi și sa i întreb ,, Na băieți ,acum care-i hotul și care-i prostul ???

  4. Este normal sa se intimple asta, pentru ca multi actuali asa zis politisti, au fost incadrati pe orice alte criterii decat integritatea, cinstea si corectitudinea. Majortatea dintre cei incadrati sant pusi pe capatuiala. Sa nu mire pe cineva daca si in continuare vor descinde mascatii la diferite unitati si subunitati de politie. Din leafa de politist nu te poti imbogatii, asa ca….spaguiti ….poate nu va gajbesc mascati.

  5. nu au dat drumul la hoti niciunul din ei. La hoti le-au dat drumul procurorii si judecatorii. Astea sunt numite „generic” „fapte de coruptie” dar sunt doar ciubucareli ieftine. Intr-un cuvant : GAINARII. Din pacate, atata timp cat peste tot activitatea se rezuma la CIFRE, aceste gainarii fac cifrele sa creasca si sa devina pompoase.
    Ce s-a intamplat: Ion nu a purtat centura. Agentul Gheorghe l-a oprit si i-a luat 50 de lei ( toti grei ) in loc sa ii ia 105lei si sa-i vireze in contul statului ( nici macar a politiei). Acei 50 de lei ( care mai de care mai grei) i-a reinvestit, ghiciti in ce… Va spun eu: Spalatul „autospecialei” politiei, piese pentru aceasa, ba unii, care au fost dotati cu „auto si mai speciale”, fara girofar, le-a cumparat girofare…; apoi: rechizite: coli, indigouri, xeroxuri pt 1 milion de formulare necesare in munca de politie….si tot asa, lista poate continua…
    In schimb, despre adevaratii corupti care dau drumul la hoti, „rezolva” firme care produc evaziuni mari, ba chiar talharesc la drumul mare ( vezi ingerii galbeni: oare cine le tine spatele??? ), prin intocmirea de acte care sa creeze o imagine ( falsa) de legalitate…de aia nu spune nimeni nimic? NUUU !!!!de ce? Uite de ce: kktul de presa care iti ia ochii cu gainarii de astea iar prostimea pune botul la ele…

    • Cunosc ce se întâmplă la secția 1 …..am avut și eu un incident care din pricina lor nu sa finalizat plăcut ……Deci , dosarul pleacă de la politie către procuror …..în funcție de cum ți-e făcut dosarul și ce dovezi nu se mai evapora din dosar ….asa ajungi sa mori cu dreptatea în brate ……iar despre faptul ca ei din ciubuc își inbogatesc sau alimentează mașinile statului ……cu siguranță la acești indivizi arestați nu le stătea în caracter sa facă asa ceva…..I cunosc pe toți și știu de ce le poate capul……Cei mai fericiți sunt vânzătorii din Piață Badea Cațan. …ca s-au scăpat de ei ….

    • mai purcelusule mai…indifferent de gradul pe care il ai,..nu le amesteca….una-i una, alta-i alta !
      problema este ca acesti agenti ,,lucrau” cu infractorii,..da..cei care ne terorizeaza zi de zi…in rest ai dreptate..

  6. praf in ochii prostilor,adica dga si-a facut datoria,au prins marii spagari ai tarii.ce-ati facut fratilor un an de zile?au luat spaga 2-3 luni si s-au potolit?va bateti joc de noi cu astfel de „cazuri”.doar prostii pot sa creada in dosarele voastre fabricate.

  7. Pe.Bogosel cand il ridicati ca se spaguieste singur cu salarii de merit? Rog sa faceti niste demersuri si in acest sens, ca nu se mai poate. Dați-i peste nas ca este cam obraznic de la o vreme incoace si are papagalu cam mare.

  8. Bine ca a fost la Sectia 1 cu DGA si porcul de Tataru cu frizura lui slinoasa. Ce ati constatat domnu Tataru? Este totul in regula? Nu v-a certat domnu inspector şef şi pe dvoastra pt ce s-a intamplat la Secţia 1? Dvoastra le-ati zis ca nu e bine da n-or vrut sa asculte. Dle Tătaru aveţi grijă să nu răcească domnu inspector şef la buci.

  9. cand ii vedem si pe jurca, cazimir si pe georgica de la economic ca ei nu mai sunt din categoria gainari sunt greii de la economic sau ei sunt corectii ? astept sa vad daca se intampla vreodata ceva ca doar stie toata lumea ce au facut prin Timisoara…

  10. Georgica de la ECONOMIC nu mai e la economic de cateva luni …. a presimtit el ceva…. Acuma e un simplu ofiter la o sectie neinsemnata, nu mai are aere de vedeta……

  11. LOL LOL LOL …O stire buna pe ziua de azi ! Speram ca DGA sa nu se opreasca la Sectia 1 ci sa o ia in ordine…1,2,3,4 ……ca doar asa e ordinea ! LOL LOL LOL…..Intotdeauna o stire cu arestarea unor militieni corupti imi face ziua placuta !

  12. Dani, nu stiu ce ” lucrau” cei 5 cu infractorii. Nu spun ca erau si nici ca nu erau pe mana cu infractorii ca nu e treaba mea sa le port grija. Dar daca sunt pe mana cu infractorii dga-ul sa probeze asta. Deocamdata dga-ul le reproseaza ca sunt ” pe mana…cu contravenientii ” si asta e diferenta mare.
    Exeplu de infractiune: furt, talharie,contrabanda,trafic de droguri….
    Ex de contraventie : nu poarta centura de siguranta, taie linia continua…etc
    Nu am vazut agenti de politie sa dea drumul la infractori. In schimb, ofiteri da !
    …si culmea, cine e mai mare spagar: agentu, care a luat 50 de lei, nu ofiteru care a luat mii de euro, nu procurorul sau judecatorul care a luat zeci de mii de euro….
    Fiti siguri ca ” spaga” primita este direct proportionala cu fapta savarsita de contravenient/infractor. Agentii de politie sunt ca niste catei care ciugulesc ce pica de la masa imparatilor.
    Si mai ceva: d-le Bota, m-ati facut curios. In ce consta „forta” operatiunii dga despre care se vorbeste in titlu? S-au luptat cu politistii? S-au folosit si armele? D-le Bota, va rog, nu transformati pressalert in Antena 3…

  13. Update Primavara 2016: sunt rezidenta TM zona Modern, cetatean care incerc sa respect toate regulile, circulatie, constitutie, etc. Pentru ca am incercat sa imi menajez sanatatea si sa imi apar cartierul de poluarea de la Conti singura, am fost luata azi in suturi la propriu la sectia nr1 de un domn politist care fuma cu nerusinare in camera de receptie a plangerilor cetatenilor care, ca mine, ii platim din banii nostri. Duminica placuta tuturor, Doamne ajuta! 🙂 Si RUSINE !!!
    With Warm Regards / Mit Frieundlichen gruessen / Cordialment / Cu respect si recunostinta,
    Un cetatean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.