Radu Ţoancă a demisionat din PSD Timiş. Vezi ce spune preşedintele PSD...

Radu Ţoancă a demisionat din PSD Timiş. Vezi ce spune preşedintele PSD Timişoara, Sebastian Răducanu şi cine e următorul pe lista din CLT

2
DISTRIBUIȚI

toanca1

Este oficial: unul din cei mai vechi consilieri locali ai PSD Timiș a demisionat din formațiunea social-democrată. După ce recent Radu Țoancă a participat la un concurs pentru a ocupa un post în Primăria Timișoara, acesta a luat decizia de a se despărți de grupul PSD, cu care oricum era în plină contradicție, votând în Consiliul Local Timișoara proiectele PNL Timiș, chiar dacă colegii săi erau împotrivă.

„Consider că mi-am dat demisia din PSD nu pentru că aș fi avut vreo supărare cu colegii mei, ci pentru că trebuie să ținem sportul departe de politică”, a spus Radu Țoancă despre demisia sa din partid.


Președintele PSD Timișoara, Sebastian Răducanu, a declarat că „este adevărat, vineri domnul Radu Țoancă s-a prezentat la partid și și-a depus demisia. Organizația municipală a luat act de demisia sa, domnul Țoancă fiind un membru vechi al fomațiunii care în ultima perioadă, din motive cunoscute doar de dânsul, s-a autoizolat. Toate acțiunile sale din ultima perioadă au fost făcute din proprie inițiativă, fără a se consulta cu colegii din grupul PSD”. Deși regretă despărțirea de Țoancă, Răducanu crede că gestul a fost unul firesc.

„Îmi pare rău de demisia lui Radu, care este din punctul meu de vedere un om capabil în aria sa de activitate și consider că este o pierdere pentru PSD. Dar nu mi se părea firesc nici să rămână membru al formațiunii din moment ce nu se mai regăsea în principiile noastre”, a mai spus pesedistul.

Astfel, echilibrul din CLT s-ar putea păstra. Mai exact, după demisia lui Ciprian Jichci, locul acesta ar urma să fie luat de Ioan Mateescu de la PSD, în vreme ce locul vacantat de Radu Ţoancă va fi ocupat de liberal Iulius Jugănaru. Dacă liberalul refuză însă postul din CLT, următoarea pe listă este pesedista Luminiţa Ţundrea.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.