SENTINŢĂ DEVASTATOARE a CAT pentru liderul mafiei imobiliare țigănești, Ionelaș Cârpaci....

SENTINŢĂ DEVASTATOARE a CAT pentru liderul mafiei imobiliare țigănești, Ionelaș Cârpaci. Vezi câţi ani stă la închisoare, câte milioane de euro trebuie să plătească şi fără ce imobil de pe bd. C.D.Loga rămâne

4
DISTRIBUIȚI

carpaci ionelas p

Curtea de Apel Timişoara a dat, astăzi, după cinci ani de proces, sentinţa în unul dintre puţinele dosare instrumentate de procurorii timişoreni care au vizat mafia imobiliară din oraşul de pe malurile Begăi, decizia instanţei fiind una fără precedent.

Ionelaş Cârpaci, unul dintre liderii mafiei ţigăneşti imobiliare din Timişoara, a fost arestat, în 2010, de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara după ce s-a stabilit că mai multe terenuri proprietate a municipiului Timişoara au fost luate ilegal folosindu-se o dispoziţie de primar falsificată, cu numărul 2456/04.11.2005. Prin aceasta, terenurile au fost „retrocedate” unor cetăţeni români de etnie germană care nici măcar nu există în realitate. Documentul original de la Primăria Timişoara cu acest număr se referea, de fapt, la respingerea unei solicitări de retrocedare pe de strada Darwin din oraşul de pe malurile Begăi. Cu toate că toate cele trei parcele au fost trecute în proprietate privată în baza aceleiaşi decizii, în mod ciudat nimeni de la Cartea Funciară nu a sesizat aberaţia, iar trasferul a fost legalizat. Ulterior, în aceeaşi zi, 30 iunie 2006, toţi „proprietarii” îşi vând terenurile aceleiaşi persoane – Cârpaci Crăciun. Acesta, în 1 septembrie 2006, vinde proprietăţile firmei Ital-Rom Construcţii, care ridica lângă ele un bloc de zece etaje.

Prin rechizitoriu întocmit au fost trimişi în judecată, în octombrie 2010, Sander Ionel, fost Cârpaci, Francisc Kelemen, Manuel Comşa, Costel Măndoiu, inspector la Direcţia Fiscală a Primăriei Timişoara, Cristina Vasilescu, consilier juridic la primărie, Petru Turpan, asistent registrator la OCPI Timiş, Remus Crudu, registrator la OCPI Timiş, notarul Luminiţa Notingher şi alţi cetăţeni maghiari şi germani, membrii importanţi ai reţelei.


Notarul Safta Criste, soţia fostului procuror general al României, Mircea Criste a fost scoasă de sub urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de neglijenţă în serviciu, primind o amendă administrativă de 1.000 lei. PRESSALERT.ro a dezvăluit faptul că, în timpul anchetei, Mircea Criste i-a făcut o vizită procurorului general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, Vasile Bâc.

Astăzi, Curtea de Apel Timișoara a anunțat pedepsele pentru cei implicați. Astfel, Ionelaș Cârpaci a fost condamnat la 10 ani și 4 luni de închisoare, Francisc Kelemen la 4 ani și 10 luni, iar Barabas Pal la 5 ani și 8 luni. Manuel Comșa şi Costel Mândoiu au fost achitaţi pentru toate acuzațiile, care au rămas după prescrierea a o parte dintre el. Sorin Johann Todor a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu executare, în timp ce Colpan a primit un an de închisoare cu suspendare, sub supraveghere. În cazul Vasilescu şi Nothinger s-a renunţat la pedeapsă, aceşta primind câte un avertisement din partea instanţei.

În plus, Ionelaș Cârpaci, Barabas Pal și Francisc Kelemen trebuie să plătească Primăriei Timișoara 325.120 de euro. Către firma de construcții, Ionelaș trebuie să plătească 1 milion de euro, plus 100.000 de euro daune morale, instanța menținând contractul de vânzare-cumpărare a terenului. De asemenea, Curtea de Apel Timişoara a anulat o serie de contracte de vânzare – cumpărare prin care concubina lui Ionelaş a cumpărat apartament după apartament în imobilul cu numărul 52 de pe bulevardul C.D.Loga, practic acesta rămânând fără clădire. Sentinţa nu este definitivă putând fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

4 COMENTARII

  1. Dragos, vad ca suferi si tu de sindromul titlurilor bombastice din presa. In afara de manelisti, ced ca cititorii normali sunt satui de „devastator, ingrozitor, tragedie, surprinzator, colosal, exploziv …” si alte titluri indecent de manelizate si otevizate.
    Din articolul tau inteleg ca infractorul Carpaci ar putea pierde una din cele peste o suta de proprietati.
    Cred ca sentinta e devastatoare e doar pentru ca nu e definitiva …

  2. De ce sunteti naivi cand spuneti ca Ionelas o sa stea in inchisoare ? Sau voi (astia de la pressalert.ro) chiar nu v-ai lamurit inca cine este TIGANUL DIN ROMANIA ??? Haideti sa fim seriosi macar intr-un articol si sa spuneti lucrurilor pe nume : Femeile clanului au numai in gurile lor de 3-4 ori mai mult aur decat trebuie sa plateasca Ionelas, Pipi are numai in pivnita pere de arta de cel putin 10 milioane de euro si lista poate continua cu maisini de lux, cu donatiile la primarul robu (intentionat scris cu litera mica) sau cu apartamente in toata Timisoara. Deci …

    Citeste mai mult pe: http://www.pressalert.ro/2016/01/pedeapsa-dura-curtii-de-apel-timisoara-pentru-liderul-mafiei-imobiliare-tiganesti-ionelas-carpaci/

  3. Dupa 89 in Timisoara toti cei care au fost la conducere in primarii ,notari ,judecatori etc mana in mana cu justutua au comis fapte de coruptie ,tot centrul Timisoarei este cumparat ilegal +multe alte proprietati cumparate cu bani foarte putini inseland statul.Toate documentele din primaria Timisoarei ar trebui verificate si toti cei care au fost la conducere sa vada statul ce averi si cate proprietati au …poate nu pe numele lor ….a copiilor etc…Cate ilegalitati sunt acolo si cati bani au disparut din toate primariile din tara dupa 89 nici nu sunt atatea inchisori cati ar trebui sa intre!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.