FLAGRANT Omul de afaceri Teodor Tuducan, prietenul de concediu al primarului Robu,...

FLAGRANT Omul de afaceri Teodor Tuducan, prietenul de concediu al primarului Robu, a semnat documente oficiale în calitate de reprezentant al statului român pentru parcela retrocedată VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

 

documente primarie tuducan bota (5)

Noi dezvăluiri explozive făcute publice, în această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, în scandalul benzinăriei construite ilegal în zona Modern de partenerul de concediu al primarului Nicolae Robu, omul de afaceri Teodor Tuducan. Aseară am prezentat cum Nicolae Robu s-a ocupat personal de rectificarea erorii din cartea funciară pentru ca terenul pe care se construiește acum benzinăria, deținut de proprietarii inițiali, să ajungă în posesia lui Tuducan.

Vă reamintim că, la începutul acestei săptămâni, PRESSALERT.ro a prezentat faptul că proiectul prin care s-a corectat eroarea de CF pentru ca terenul deţinut de proprietarii iniţiali să ajungă în posesia lui Tuducan a fost elaborat în doar două zile şi votat pe ordinea de zi suplimentară în a treia zi. Tuducan a reușit, în calitate de mandatar al proprietarilor terenului, să obțină retrocedarea acestuia în doar opt luni, asta după ce oamenii care l-au împuternicit au făcut demersuri vreme de 11 ani pentru a intra în posesia terenului, însă fără succes. Ulterior, Tuducan a primit autorizație de construcție pentru o benzinărie, asta deși nu respecta legislația în vigoare prin faptul că nu asigura șase locuri de parcare pe terenul proprietate privată. Ba mai mult, primarul Nicolae Robu a semnat o a doua autorizație de construire ilegală pentru o parcare pe domeniul public, lipită de benzinărie, fără a exista o hotărâre de consiliu local prin care să se aprobe acest lucru, deși era obligatoriu.

În această seară, Dragoș Boța, moderatorul emisiunii PRESSALERT LIVE, a făcut noi dezvăluiri incredibile în scandalul benzinăriei construite ilegal de Teodor Tuducan. „Nu doar că Primăria Timișoara a fost servilă în fața omului de afaceri și s-a scos o hotărâre de consiliu local în doar trei zile, dar Teodor Tuducan a ajuns să se transforme în reprezentant al statului. Ulterior momentului în care s-a dat decizia să se facă dezmembrarea CF-ului mare și să se rupă bucățica retrocedată, Tuducan a depus o cerere prin care se cerea acea rectificare. În această cerere scrie că persoana mandată să reprezinte proprietarul, adică statul român, este Teodor Tuducan. Deci, domnul Tuducan a semnat acte la cartea funciară în numele Consiliului Local Timișoara și al statului român. Semnătura domnului Tuducan apare pe două documente. Dar ca să acționezi în numele statului român, ai nevoie de un mandat, iar CLT poate să mandateze pe cineva doar prin hotărâre de consiliu local. Nu există nicio HCL prin care Tuducan să fie împuternicit de consiliul local să reprezinte statul român. Cum e posibil ca statul român să fie reprezentat de o persoană privată care nu are nicio legătură cu instituția? Există un birou special în Primăria Timişoara care se ocupă de acest lucru. Când l-am întrebat pe domnul Tuducan dacă s-a ocupat de dezmembrări a spus că doar în etapa când era discuţia despre ultimul sfert de parcelă dobândit prin instanţă”, a declarat Dragoș Boța.

Prezentă în cadrul emisiunii PRESSALERT din această seară, jurnalista Brîndușa Armanca s-a întrebat de ce nu s-a dat și în acest caz o hotărâre de consiliu local.


„A fost o scăpare sau o siguranță de sine?”, a precizat jurnalistul timișorean. Interesant este faptul că inginerul care a întocmit documentațiile tehnice necesare a declarat jurnalistului Dragoș Boța că toate actele au fost plătite de Teodor Tuducan, chiar şi cele întocmite pentru municipalitate, deși acestea ar fi trebuit să fie plătite de Primăria Timișoara.

De asemenea, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE din această seară a fost prezentat și un al treilea document, care reprezintă o convenție semnată de Teodor Tuducan cu inginerul care a întocmit documentațiile tehnice. Din acest act reiese că Teodor Tuducan nu doar că era mandatarul familiei care a făcut demersuri pentru a intra în posesia terenului, dar și reprezentantul statului român, în același timp, cel care restituia pământul şi a indicat locul unde parcela care trebuia „ruptă” pentru a fi retrocedată.

„Trebuie să ne întrebăm care e miza acestor lucrături. Vorbim de domnul Teodor Tuducan, care nu e nici pe departe un om sărac, este bine situat, are o afacere binecunoscută în Timișoara, plus benzinării închiriate. De ce să faci șmecherii pentru încă o benzinărie?”, s-a întrebat Brîndușa Armanca. Dragoș Boța a dezvăluit că benzinăria din zona Modern ar urma să fie închiriată unui lanţ important, iar, conform informaşiilor din piaţă, preţul pentru care se închiriază este de cel puțin 10.000 de euro pe lună.

„Oare cum a reușit Teodor Tuducan să semneze în numele statului român, să aibă acces la documente din Primăria Timișoara. O persoană privată a reprezentat statul român, fiind și reprezentant al beneficiarului terenului, al dezmembrării”, a conchis Dragoș Boța. Acesta i-a solicitat public primarului Nicolae Robu să explice şi această situaţie pe lângă cea a documentului semnat de edil prin care se solicita rectificarea cărţii funciare fără hotărâre de consiliu local.

1 COMENTARIU

  1. DACA SE VERIFICA CEEA CE ESTE SCRIS IN ACEST EDITORIAL, ATUNCI DOMNUL TUDUCAN SE FACE VINOVAT DE FAPTA PENALA CONSTAND DIN UZARPARE DE CALITATI OFICIALE. CU SA FARA COMPLICITATEA FUNCTIONARILOR. DECI, CRED CA TREBUIE CA PARCHETUL SA SE AUTOSESIZEZE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.