Roboții se vor „bate” între ei, la Timișoara. Ce concurs are loc...

Roboții se vor „bate” între ei, la Timișoara. Ce concurs are loc pentru studenții pasionați de inteligența artificială

0
DISTRIBUIȚI

robotec

Studenții din România, dar și din străinătate, pasionați de robotică și inteligență artificială sunt așteptați să participe, la începutul lunii aprilie, la un concurs cu totul special organizat de Universitatea Politehnica din Timișoara.


Participanții din cadrul RoboTEC vor programa și testa un robot autonom, care va fi supus la mai multe probe.

Printre acestea se numără proba de urmărire a liniei, care testează abilitatea robotului de a urmări fără eroare un traseu într-un timp cât mai scurt, proba de mini – sumo, în cadrul căreia robotul trebuie să-și împingă adversarul în afara unui ring circular, proba de ieșire din labirint – în care robotul trebuie să găsească într-un timp cât mai scurt o celulă dată a unui labirint perfect. Nu a fost uitată nici proba liberă, care va testa abilitatea echipelor de a construi un robot interesant, pe care să-­l prezinte și să­-l promoveze în cadrul evenimentului.

RoboTEC este un concurs de talie internațională organizat de Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare. Competiția are loc în perioada 1 – 3 aprilie, la Universitatea Politehnica din Timișoara, iar înscrierile se pot face AICI până în data de 24 martie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.