Judecătorul Cristi Dănileț, „Școala Altfel” la Liceul „Lenau” din Timișoara: „Dacă o...

Judecătorul Cristi Dănileț, „Școala Altfel” la Liceul „Lenau” din Timișoara: „Dacă o elevă se culcă cu un profesor, el săvârșește o infracțiune”. Ce i-a mai învățat pe liceeni

0
DISTRIBUIȚI

cristian danilet 1

Surpriză pentru zeci de elevi care învață la Liceul „Nikolaus Lenau” din Timișoara. Judecătorul Cristi Dănileț, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, le-a vorbit astăzi tinerilor despre Codul Penal, dar și despre lucrurile pe care trebuie să le evite pentru a nu săvârși o infracțiune.

„Dacă în cazierul vostru scrie că ați furat, nu o să lucrați niciodată într-un mall, dacă scrie că ați fost condamnat pentru corupție, nu o să fiți niciodată polițiști, dacă aveți nota scăzută la purtare, nu o să ajungeți niciodată judecători, iar ca să fiți spioni, trebuie să aveți cazierul curat toată viața”, le-a transmis judecătorul elevilor.

Cristi Dănileț le-a vorbit tinerilor, în primul rând, despre ce nu e bine să posteze pe Facebook, pentru a se proteja. Printre acestea se numără insultele la adresa unor profesori sau colegi. Judecătorul le-a recomandat elevilor ca în cazul în care-și doresc să înjure pe cineva, cel mai bine este să o facă în gând. Iar elevelor le-a transmis să nu le trimită iubiților fotografii cu ele dezbrăcate pe rețeaua de socializare, chiar și în privat, „pentru că acel băiat le va utiliza pentru a vă amenința, după ce vă certați. Nu trebuie să fim neatenți cu viețile noastre”.

cristi danilet

De asemenea, judecătorul CSM le-a vorbit participanților la conferință despre riscurile la care se expun profesorii care fac sex cu elevele lor, chiar dacă acestea sunt de acord.


„Actul sexual cu un minor care nu a împlinit vârsta de 15 ani se pedepsește cu închisoare. De asemenea, părinții, profesorii, medicii, preoții, paznicii care se culcă cu o minoră cu vârsta între 15 și 18 ani, cu acordul ei, tot săvârșesc o infracțiune. Deci, dacă o elevă se culcă cu un profesor, pentru el este o infracțiune”, a mai explicat Cristi Dănileț.

Judecătorul le-a mai recomandat elevilor să facă tot timpul sex protejat pentru a evita o sarcină nedorită sau infectarea cu diferite boli, dar și să sune mereu la poliție în momentul în care observă că se săvârșește o infracțiune și să nu consume droguri. „Când aveți probleme cu legea, nu întrebați vecinii, mergeți și cereți sfatul unui avocat. (…) Eu sunt plătit să vă apăr drepturile, dacă voi vă apărați, vă răzbunați, eu rămân fără loc de muncă. Judecătorii sunt atât de importanți încât nu mai pot fi înlăturați. Nu poate să vină nici președintele, niciun ministru și să îi ordone unui judecător ce soluții să dea”, a conchis Cristi Dănileț.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.