Secretarul Primăriei Timişoara, Ioan Cojocari, a refuzat să avizeze de legalitate patru...

Secretarul Primăriei Timişoara, Ioan Cojocari, a refuzat să avizeze de legalitate patru proiecte din plenul CLT. Vezi cum şi-a justificat decizia

2
DISTRIBUIȚI

cojocari plen 1

Trimis în judecată în dosarul finanţării echipei de fotbal Politehnica Timişoara, secretarul Primăriei Timişoara, Ioan Cojocari, suflă acum şi în iaurt. Astăzi, la ultimul plen al Consiliului Local Timişoara în actuala componenţă, Cojocari a refuzat să avizeze de legalitate nu mai puţin de patru proiecte. Două dintre proiecte se leagă de finanţarea diverselor cluburi sportive sau a asociaţiilor de acelaşi tip de la bugetul local, al treilea proiect se referă la finanţarea cultelor religioase, iar cel de-al patrulea act neavizat are în vedere un schimb de terenuri între un cetăţean şi Primăria Timişoara.

Cum şi-a justificat secretarul decizia

„Îmi pare rău că acum la final de carieră a trebuit să fac asta, dar vremurile pe care le trăim nu mai sunt vremuri normale. Nu este normal să fie călcată Legea 215 în picioare şi Legea contenciosului administrativ şi să vină alte instituţii să te judece. Nu mai ai stabilitatea actului administrativ şi atunci am stabilit că nu mai pot eu ca secretar să îmi asum legalitatea la toate proiectele. Am vrut prin asta să dau un semnal de alarmă că hotărârea cu Poli este legală, nu a fost atacată de nimeni de la Bucureşti.


Curtea de Conturi spune că este legală, dar a venit un domn procuror şi a spus că nu este legal. La fel ce aţi votat voi cu sportul vine acum Curtea de Conturi să mă înveţe că nu este legal. Abuzuri nu sunt, dar până se reglementează situaţia, merg pe aceaste note”, a declarat Cojocari la proiectul schimbului de terenuri.

Primarul Nicolae Robu a comentat şi el că „eu nu vă aduc lucruri fără aviz juridic. Primul rând spune că proiectul este legal, dar a venit mai departe şi a ţinut să tragă un semnal de alarmă de atenţionare. Asta e. Nu vreau să comentez asta. Eu am luat în seamă aserţiunea că este legal”.

 

 

 

 

2 COMENTARII

  1. Cojocari ESTE SUSPENDAT DE DREPT din functie. Fiind trimis in judecata pentru fapte penale savarsite in exercitarea functie si… se pare si fapte de coruptie (dos 2842/30/2016) legea 188 stipuleaza suspendarea de drept fara a;te formalitati. Deci…

  2. Cojocari ESTE SUSPENDAT DE DREPT din functie. Fiind trimis in judecata pentru fapte penale savarsite in exercitarea functie si… se pare si fapte de coruptie (dos 2842/30/2016) legea 188 stipuleaza suspendarea de drept fara alte formalitati. Deci… ce cauta domnul Co(i)jocari in plen??

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.