„Aroganță” liberalo-uneperistă: au trimis consilieri locali la ședința consiliului județean. Constituirea CJT,...

„Aroganță” liberalo-uneperistă: au trimis consilieri locali la ședința consiliului județean. Constituirea CJT, amânată din nou FOTO

1
DISTRIBUIȚI

consiliul judetean timis (6)

A doua reuniune de validare a Consiliului Județean Timiș a fost din nou un eșec la Timișoara. La fel ca și joi, liberalii și progresiștii din Timiș nu s-au prezentat la şedinţa de plen de astăzi, fiind nemulţumiţi de majoritatea constituită de PSD, PMP şi ALDE, prin care Sorin Grindeanu va fi preşedintele instituţiei şi cei doi vicepreşedinți vor fi Roxana Iliescu de la PMP și Traian Stancu de la ALDE.

Vă reamitim că urmare a scrutinului din 5 iunie, PSD a câștigat 16 posturi de consilieri județeni, PNL 14, PMP două, ALDE două și UNPR trei. Prima majoritate constituită a fost formată din PSD şi UNPR, însă după mai multe discuții de la nivel central înțelegerea dintre PSD și UNPR a fost anulată din cauza apropierii progresiștilor de liberali, PSD Timiș formând o nouă echipă cu PMP și ALDE. PNL însă nu a renunțat la încercările de a constitui o majoritate, astfel că recent i-a propus Roxanei Iliescu, şefa PMP Timiş, funcţia de preşedinte al CJ Timiş. Iliescu a refuzat, declarând că nu va încălca protocolul semnat cu PSD și ALDE.

Doar 20 din cei 37 de consilieri judeţeni s-au prezentat astăzi la plenul CJ Timiş. Din peisaj însă nu au lipsit consilierii locali PNL Simion Moşiu şi Lucian Căldăraru şi viceprimarul Dan Diaconu. Din lipsă de cvorum şedinţa nu a putut avea loc, fiind reprogramată pentru miercuri, nu înainte ca Sorin Grindeanu să constate că este vorba din nou de ceasul rău. Ulterior acesta a declarat că „sunt jocuri politice ieftine, jocuri politice transpartinice. Îmi pare rău că victima acestor jocuri politice este electoratul judeţului Timiş şi responsabili pentru acest joc, care nici măcar nu e joc politic, sunt cei de la PNL în primul rând şi pot să vă dau un contra exemplu. Am mers vineri la CL Timişoara împreună cu colegii de la PMP şi ALDE, deşi se anunţase la fel ca şi aici constituirea unei majorităţi. Am respectat decizia electoratului. Mi se pare că se depăşeşte orice limită dincolo de constituirea acestei majorităţi din cauza unor interese transpartinice care nu au nicio legătură cu administraţia acestui judeţ”.

„Suntem nişte oameni cu coloană vertebrală”

Roxana Iliescu, președintele PMP Timiș, a comentat şi ea că „cu o zi înainte de constituirea Consiliului Judeţean Timiş am înţeles, în urma discuţiilor pe care le avusem şi cu reprezentanţii PSD şi cu reprezentanţii de la ALDE, să avem o înţelegere fermă privind crearea unor majorităţi. Ceea ce am şi făcut şi menţionez că am stat până în ultima zi pentru a decide cum procedăm pentru crearea unei majorităţi. Să vii în ultima zi cu o astfel de propunere, pentru că înaintea acestei propuneri privind postul de preşedinte al consiliului judeţean a fost o altă propunere privind funcţia de vicepreşedinte pentru PMP, iar de pe o zi pe alta să se schimbe aşa propunerile. (…) Îmi pare nespus de rău, eu le-am mulţumit frumos, m-am simţit onorată, dar aş vrea să ştiţi că, deşi PMP a obţinut aceste rezultate în Timiş şi nu suntem la fel de puternici ca şi PSD şi PNL noi suntem nişte oameni cu coloană vertebrală şi care au onoare şi care îşi asumă deciziile pe care iau şi rămânem foarte fermi în poziţia acesta.


Aş vrea să subliniez că în tot acest timp eu am comunicat în permanenţă cu conducerea Bucureştiului pentru că am auzit tot felul de speculaţii. (..) Eu am susţinere de la conducerea Bucureştiului privind alegerile pe care le-am făcut aici”.

Întrebată dacă se poate trece peste capul ei de la Bucureşti, Roxana Iliescu a comentat că a informat conducerea centrală a PMP privind discuţiile legate de alianţe şi că este normal să ţină cont de deciziile care se iau de la nivel înalt, dar că nu crede că i se va impune o alianţă cu liberalii, aceasta catalogând negocierile cu PNL Timiş ca „şuete”. Secretarul ALDE Timiș, Marian Cucșa a comentat că PNL face „șmenuri” pentru a obține funcția de președinte.

După declaraţii, reprezentanţii PSD, PMP şi ALDE s-au îndreptat spre ieşire. Povestea s-a încheiat ca în operele lui Caragiale, după ce la ieşirea din CJ Timiş, Sorin Grindeanu, care ieșea, s-a intersectat cu Titu Bojin, care abia atunci intra în sediu, fostul pesedist repezindu-se să-l pupe pe actualul șef al PSD Timiș..

1 COMENTARIU

  1. ,citez Roxana I ,noi suntem nişte oameni cu coloană vertebrală şi care au onoare şi care îşi asumă deciziile pe care iau şi rămânem foarte fermi în poziţia acesta. Aş vrea să subliniez că în tot acest timp eu am comunicat în permanenţă cu conducerea Bucureştiului pentru că am auzit tot felul de speculaţii.” atat tupeu nu am mai vazut demult…defapt duduia o copiaza pe Elena Udrea..toata campania lor s-a bazat pe mesaje anti PSD,anti condamnatul Dragnea si ce sa vezi cand s-au vazut alesi ii doare undeva de alegatori..

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.