ACS Poli EXULTĂ, Miculaș: ”Ni s-a spus să ne pregătim de meciul...

ACS Poli EXULTĂ, Miculaș: ”Ni s-a spus să ne pregătim de meciul cu Dinamo!”. UPDATE A sosit confirmarea OFICIALĂ de la LPF în cazul Rapid

0
DISTRIBUIȚI
acs poli ofk (7)
Cânu și compania nu s-au pregătit degeaba pentru Liga I

Veste mare pentru clubul timișorean retrogradat pe teren la finele ediției 2015-16. Primele informații apărute în presa centrală, conform cărora Rapidul a fost exclus din Liga I, au fost confirmate de președintele lui ACS Poli, Ioan Miculaș. Conducătorul bănățenilor a spus că verbal li s-a transmis să se pregătească de duelul cu Dinamo din acest weekend. Decizia a fost luată după amânări succesive și în urma unei noi ședințe-maraton a Comisiei de Disciplină a FRF.

Stabilită la ora 13.00, hotărârea Comisiei de Disciplină FRF, amânată de ieri pe azi, s-a lăsat bineînțeles așteptată. Între timp au apărut informații conform cărora oricum ACS Poli nu va putea lua locul Rapidului deoarece acest lucru nu e permis de regulamente după startul competiției. Pe de altă parte, Aurel Brihac, lichidatorul judiciar al Rapidului, dezvăluise că înscrierea echipei în Liga I a fost făcută ilegal, fără acordul său, și că tot el va rezilia ultimele contracte ale giuleștenilor.

”Ne-au zis să ne pregătim de meci, așteptăm și în scris”

Comisia de Disciplină a decis ca Rapid să nu fie primită în Liga 1, a notat gsp.ro. Membrii Comisiei au spus că „că un club aflat în faliment nu se poate înscrie într-o competiție organizată de LPF”. Decizia este executorie și poate fi atacată doar la TAS.

Prin urmare ACS Poli a primit undă verde și poate juca chiar sâmbătă, de la ora 21, în deplasare, pe terenul lui Dinamo, meci din etapa a II-a. ”Verbal am primit vestea. Mai așteptăm în scris. Ni s-a spus să ne pregătim pentru meciul cu Dinamo. Nu cred că se mai poate schimba nimic”, a declarat Ioan Miculaș pentru PRESSALERT.ro. Întrebat dacă echipa e pregătită să joace într-un timp așa scurt, președintele lui ACS Poli a precizat că ”mai sunt de semnat câteva contracte”.


Cel mai probabil ultimii doi jucători cu care se va ajunge la o înțelegere sunt Bogdan Străuț și Cristian Scutaru.

UPDATE Comisia de Disciplină ar fi constatat, conform digisport.ro, că Rapid are licență, totuși din cauza stării clubului intrat în faliment, decizia finală de excludere va fi confirmată de LPF. ACS Poli urmând astfel să fie oficial în Liga I.

UPDATE 2 Clubul Dinamo a anunțat de curând că pune în vânzare biletele pentru meciul de sâmbătă cu… ACS Poli Timișoara.

UPDATE 3 După o îndelungă așteptare a apărut și decizia Comisiei de Disciplină FRF, una interpretabilă. Semn că LPF va oficializa până la urmă situația Rapidului (și a lui ACS Poli). ”În interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 70 din Statutul F.R.F., coroborat cu art. 4 pct. 4 şi art. 38 pct. 1 prima cerinţă, teza finală, din R.O.A.F., constată că S.C. F.C. Rapid S.A. îndeplineşte condiţia deţinerii dreptului de participare în competiţiile organizate de L.P.F.

În baza dispoziţiilor sentinţei civile nr. 4266/13.06.2016, pronunţată de Tribunalul Bucureşti în dosarul nr. 46406/3/2012 şi ale art. 233 din Legea nr. 31/1990, republicată, constată că, de la data pronunţării sentinţei civile de mai sus, S.C. F.C. Rapid S.A. îşi păstrează personalitatea juridică pentru operaţiunile lichidării, până la terminarea acesteia.

Executorie pe plan intern. Cu drept de recurs în termen de 2 zile de la comunicarea hotărârii motivate”, se arată în decizia de azi. Textul complet poate fi consultat AICI.

UPDATE 4 După comunicatul de mai sus, care lăsa loc de interpretare, a sosit și decizia oficială a LPF. Astfel, ACS Poli le-a luat loc giuleștenilor în Liga I și vor juca sâmbătă pe terenul lui Dinamo. De altfel, timișorenii au și anunțat conferința de presă pentru acest meci.

Iată textul din comunicatul LPF care confirmă acest fapt: ”Locul rămas vacant în sezonul 2016-2017 prin neînscrierea și dizolvarea S.C. Fotbal Club Rapid S.A. este ocupat conform ROAF de ACS Poli Timișoara, care urmează a disputa primul joc oficial din cadrul acestei ediții de campionat în ziua de sâmbătă, 30.07.2016, împotriva echipei FC Dinamo.- Dizolvarea S.C. Fotbal Club Rapid S.A. dispusă de Tribunalul București la 13.06.2016 și faptul că până în prezent nu s-a obținut suspendarea procedurii falimentului;”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.