Nicolae Robu, optimist din Singapore în legătură cu posibilul finanțator al lui...

Nicolae Robu, optimist din Singapore în legătură cu posibilul finanțator al lui ACS Poli. La ce concesie MAJORĂ, care ar putea schimba organizarea clubului, e dispus primarul Timișoarei

2
DISTRIBUIȚI
Nicolae Robu pare dispus la o concesie importantă la ACS Poli
Nicolae Robu pare dispus la o concesie importantă în legătură cu ACS Poli

Deși se află în cealaltă parte a globului, într-un concediu parțial, Nicolae Robu a scris despre negocierile cu Viorel Tudose, omul de afaceri care s-ar putea implica la ACS Poli. Primarul Timișoarei s-a arătat dispus să facă o concesie foarte importantă în cazul parafării înțelegerii, noului finanțator i se va oferi o majoritate în Consiliul Director și ar putea acționa practic precum un patron, idee neagreată până acum de Robu.

De Viorel Tudose s-a vorbit de-a lungul ultimilor ani ca posibil salvator al Universității Cluj, Ceahlăului ori Argeșului, fără concretizări însă, toate aceste echipe fiind pe ”tobogan” sau dispărute. Omul de afaceri din Buzău ar fi început de ceva vreme discuțiile cu Nicolae Robu, care arată încă o dată că el decide la ACS Poli. Edilul-șef, cu o postare-maraton pe Facebook, a făcut precizări, în stilul specific – cu puncte, despre situația clubului ”de la sursă”, după cum subliniază.

”În urmă cu cca două luni, am început discuțiile cu dl Viorel Tudose, om de afaceri în domeniile energie, gaz, cereale, carne etc., patron al companiei Getica 95, în vederea convenirii unui parteneriat solid, durabil, apt de performanță, în condiții de deplină legalitate, sub sigla Poli și în spiritul autentic al Timișoarei -accentuez: AUTENTIC!- (deschidere, civilizație, eleganță, toleranță, respect reciproc, diversitate, unitate). Încă de la prima întâlnire, eu și dl Tudose am fost pe aceeași lungime de undă în exigențele cheie ale fiecăruia dintre noi”, a scris Nicolae Robu pe Facebook (la punctul 4).

Printe aspectele importante cu care Robu și Tudose s-au pus de acord e faptul că ”autoritățile publice nu dau deloc bani pentru cheltuieli de personal -nici cu jucătorii, nici cu antrenorii, echipa medicală, echipa funcționărească, echipa de conducere, etc., etc.-, nici pt alte cheltuieli -cazare, masă, transport, etc. inerente existenței, funcționării și dezvoltării clubului, ci se limitează exclusiv la a pune la dispoziția Clubului -Club care rămâne organizație neguvernamentală non profit-, spre folosință pt pregătire în fotbal și participare la competiții în fotbal, terenurile de antrenament (CLT și UPT) și terenul de joc -stadionul Dan Păltinișanu- (CJT), cu păstrarea sarcinii de întreținere a lor, cu tot ce aceasta presupune”, se arată la punctul (a) al enumerației. Iar aceste cheltuieli vor fi suportate de finanțator.

Dacă până acum Nicolae Robu se lăuda că nu va da ACS Poli pe mâna unui patron, problemele financiare acute ale ONG-ului asociat cu CLT, CJT și UPT par să-i schimbe viziunea. Deoarece în cazul venirii omului de afaceri acordul de la punctul (e) ridică unele semne de întrebare. Astfel e posibil ca în cazul acceptării condițiilor impuse de Tudose acesta din urmă să conducă practic clubul timișorean, cu toate riscurile aferente. ”Clubul va fi condus de un Consiliu Director. Consiliul Director va fi format din șapte persoane, dintre care, în condițiile (a) – (d), patru vor fi desemnate de dl Tudose, una de CLT, una de CJT și una de UPT. De asemenea în condițiile (a) – (d), una din cele patru persoane desemnate în Consiliul Director de dl Tudose, și având agreerea CLT, CJT și UPT va fi Președintele Consiliului Director”, se mai arată în postarea primarului.


În prezent, Ioan Miculaș e președinte și manager sportiv la ACS Poli, post pe care a fost numit după plecarea lui Daniel Stanciu. În conducere se mai află Viorel Boiț (membru CD), Ovidiu Maier (director sportiv) și Ionel Bungău (director administrativ). ”Dorința de a pune în operă ce am convenit există de ambele părți și sper ca într-un timp cât mai scurt ea să se materializeze. Chiar plecat din Timișoara fiind, taman în Singapore, am vorbit la telefon zilnic cu dl Tudose, de fiecare dată, ambii fiind pozitivi”, a continuat Nicolae Robu.

Viorel Tudose a vorbit despre ”preluarea” lui ACS Poli, nu despre ”un parteneriat”, și nu e încântat de datorii

Într-un interviu acordat de afacerist celor de la debanat.ro, acesta pare că își arată clar intenția de ”a o prelua” pe ACS Poli. În timp ce Nicolae Robu vorbește în postările sale de un ”parteneriat”. ”Eu nu doar sper să preiau Poli, chiar îmi doresc acest lucru, dar doar în condițiile cerute de mine”, a spus Tudose pentru site-ul citat. Acesta ar urma să-l pună președinte la Timișoara pe băcăuanul Aurel Damian.

Un capitol ce se poate dovedi decisiv e faptul că Tudose s-a arătat nemulțumit de informațiile inexacte în privința datoriilor. Și e îngrijorat, deși el ar veni direct cu câteva milioane euro conform informațiilor apărute. ”Mi s-a spus că echipa are datorii de 1,1 milioane de euro. Între timp, în nici trei luni, datoriile au ajuns la 1,7 milioane de euro. Vreau să se înţeleagă bine că orice ban contează, iar diferenţa aceasta este deranjantă. Datoriile pot fi acoperite, dar, ţinând cont de realităţile economice din România, nu vorbim despre o sumă mică. Văd că apar tot felul de datorii în contul unor contracte cu jucători străini care au trecut pe la Poli. Aşa apar şi nedoritele litigii care atrag după ele noi penalizări. Nu vin la Poli să plătesc golănia şi şmecheriile altora, asta e clar!”, a adăugat Tudose în același interviu. În mod curios Nicolae Robu vorbește în postare de datorii de 1,3 milioane euro, și care pot crește. De asemenea se recunoaște că clubul mai poate suferi curând o depunctare.

De altfel, un alt aspect văzut diferit de către cei doi ”actori principali” ai negocierilor e în strategia imediat următoare. Dacă în privința juniorilor autohtoni sau a bazei sportive ideile coincid, Viorel Tudose consideră că echipa ar începe mai bine cu -8 în B pentru o construcție mai sănătoasă. Nicolae Robu e de altă părare aici: ”Eu consider că, dacă avem șansa să jucăm în Liga I -și sper să o avem, regulile trebuind să fie reguli pt toți, inclusiv pt Rapid!-, este mai bine să jucăm în Liga I. Argumente:
(a) În Liga I, și alte echipe vor avea penalități de -6 puncte și chiar mai mari, fie de la început, fie dobândite pe parcurs și, deci, nu pornim la drum detașați în coadă. În Liga II, nicio echipă nu mai are penalități și nici nu e probabil ca vreo candidată la promovare să dobândească pe parcurs, deci noi vom avea in Liga II un handicap mare.
(b) În condițiile de la (a), va fi mai greu sau comparabil să promovăm pt 2017-2018 din B in A, decât să ne menținem în A, intrați acolo acum.
(c) Evoluția în Liga I ne aduce peste 1 milion de euro, numai buni să plătim aproape integral datoriile, rămânându-ne restante doar penalitățile, care nu atrag alte penalități
(d) Evoluția în Liga I ne aduce un alt nivel de interes din partea publicului și a sponsorilor”.

Pe lângă aceste planuri e evident însă că ACS Poli dansează pe un fir de sârmă. Conform surselor noastre echipa a ajuns la datorii deranjante, de ordinul zecilor de mii de euro, și la partenerii din oraș pentru servicii neplătite, inclusiv către UPT.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.