Polițist de frontieră, prins în flagrant de DNA în timp ce primea...

Polițist de frontieră, prins în flagrant de DNA în timp ce primea 7.000 euro după ce a promis că ”omoară” un dosar DIICOT. Vezi care era suma totală și cum a decurs operațiunea

4
DISTRIBUIȚI
nicu-mihaltoaia-2
Polițistul de frontieră a fost reținut pentru 24 de ore Foto Adrian Pîclișan

Un polițist de frontieră, care era delegat în mai multe dosare ale DIICOT, a fost prins, astăzi, în flagrant de procurorii DNA Timișoara în timp ce primea 7.000 euro șpagă. Agentul Nicu Mihălțoaia a fost prins, într-o benzinărie, pe Calea Aradului din Timișoara, în timp ce primea banii de la intermediara. Aceasta a colaborat cu cei de la DNA după ce cu puțin timp înainte a fost la rândul ei prinsă în flagrant primind banii de la denunțător – un agent cercetat de DIICOT că era intermediarul unei rețele care plasa valută falsă și documente falsificate. La scurt timp după ce a fost pus sub acuzare și a ajuns în arest la domiciliu, Mihălțoia, care era delegat de procuror în acest dosar, i-a transmit scurt lui Deagan Ilin, de la secția 2 Poliție, că dacă vrea să scape de dosarul penal trebuie să-i dea 15.000 de euro. În urma negocierilor, suma a scăzut la 13.000 de euro. Polițistul de frontieră a susținut faptul că va avea grijă ca Deagan să nu fie trimis în judecată și că o parte din bani vor ajunge la procurorul de caz.

Ulterior, banii au fost primiți în tranșe mici, dar polițistul de frontieră și-a luat măsuri de prevedere, acesta cunoscând metodele speciale de investigare deoarece a lucrat în numeroase dosare de crimă organizată.


A apelat la serviciile intermediarei care, din luna august și până acum, a tot încasat mai multe tranșe de bani, în total 5.600 de euro. Astăzi, Mihălțoaia s-a dus să ia alții 7000 de euro, urmând să primească, ulterior, ultima tranșă – 400 de euro. După ce a fost prins în flagrant, polițistul de frontieră a fost dus la audieri. În urmă cu puțin timp, Mihălțoaia a fost reținut pentru 24 de ore sub acuzațiile de trafic de influență și luare de mită și dus în arestul Poliției Timiș, urmând ca mâine să fie prezentat cu propunere de arestare preventivă instanței. ”Nu am luat niciun ban”, au fost sigurele cuvinte spuse de reținut când a plecat încătușat spre arest.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.