PROTEST la Penitenciarul Timișoara: 80 de angajați au cerut demisia ministrului Justiției....

PROTEST la Penitenciarul Timișoara: 80 de angajați au cerut demisia ministrului Justiției. De ce sunt nemulțumiți FOTO și VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

protest penitenciar

Protest, în această dimineață, la Penitenciarul „Popa Șapcă” din Timișoara. 80 din cei 300 de angajați din cadrul instituției au ieșit în fața penitenciarului pentru a-i cere demisia ministrului Justiției, Raluca Prună. Angajații sunt nemulțumiți că nu le este acordat salariul de merit și se plâng că personalul este insuficient.

Astfel, manifestanții au strigat de mai multe ori „Demisia”, dar și „Guvern tehnocrat, legea când o respectați”, „Doamna Prună, ne sfidați, am ajuns discriminați”, „Guvern tehnocrat, ne-ați abandonat”, precum și „Azi în Timișoara, mâine în toată țara”. De asemenea, protestatarii au ținut în mâini pancarde cu mesaje precum „Protest elegant, ministru ezitant”, „La ore suplimentare, primim dispreț și sfidare” sau „Răspundem la sfidare cu un miting și mai mare”.

„Principala nemulțumire a noastră este neacordarea salariului de merit conform ordonanței 20 din 1 august 2016 și considerăm că suntem discriminați prin simplul fapt că la toți cei din sectorul de apărare le-au fost acordate salariile de merit.


Cerem personal suficient, suntem foarte puțini, având în vedere că la București când am fost pentru standardizare am obținut 571 de posturi și la momentul ăsta avem 300 de angajați. Deci, aproape dublu am obținut la standardizare. Cerem plata orelor suplimentare și, nu în ultimul rând, cerem demisia doamnei Raluca Prună, pentru nepăsare și incapacitate profesională”, a declarat Marius Duricu, responsabilul acțiunii de protest de la Penitenciarul Timișoara.

Mitingul de protest este organizat de Sindicatul Național al Lucrătorilor din Penitenciare, care spun că acțiunea nu afectează siguranța „locului de deținere și asigurarea drepturilor deținuților”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.