ASU Politehnica și-a conturat strategia pentru primăvară: ”4-5 jucători vor fi împrumutați”....

ASU Politehnica și-a conturat strategia pentru primăvară: ”4-5 jucători vor fi împrumutați”. Cine ar putea pleca și ce jocuri amicale și-au stabilit alb-violeții

0
DISTRIBUIȚI
asu-poli-balotesti-31
ASU Poli

Formația timișoreană din Liga a II-a și-a stabilit în mare parte planurile pentru primăvară. Aflată periculos de aproape de zona retrogradării ASU Politehnica vizează întărirea lotului cu câțiva jucători experimentați iar în același timp va renunța, măcar temporar, la cel puțin patru jucători. ”Băieții în ghete” ar risca teoretic să piardă și un jucător dintre cei împrumutați.

Săptămâna trecută staf-ul și conducerea clubului alb-violet s-au întâlnit pentru a stabili strategia pentru începutul lui 2017. În primul rând lotul lui ASU Poli se va reduce numeric pentru a face loc unor nume noi. ”Sunt patru-cinci pe care vrem să-i împrumutăm, deci nu să-i cedăm de tot, pentru că avem încredere în potențialul lor. Am discutat cu jucătorii în cauză… Ne-am gândit că ar fi bine să aibă meciuri în picioare undeva la nivelul Ligii a III-a”, a declarat Marius Cociu, managerul sportiv al lui ASU Poli, pentru PRESSALERT.ro. Deși nu s-au avansat nume, conform cifrelor printre jucătorii cu puține jocuri în picioare se numără Denis Băban, Andrei Țugui și Branimir Stefanovici. De asemenea e posibilă o despărțire de portarii Alex Mitrea sau/și Alin Constantinescu. Toate calculele sunt însă legate și de capitolul sosiri.

Tot la capitolul plecări ar putea figura unul dintre cei patru jucători împrumutați de la grupări de Liga I, chiar împotriva dorinței clubului.


De la ACS Poli au fost acontați pentru un an de zile Radu Motreanu și Miodrag Todorov, însă la plecări ar putea figura Bogdan Dănăricu sau Daniel Mărgărit, de la Pandurii, echipă aflată în criză financiară profundă. ”Toți au fost împrumutați pe tot sezonul. Radu Motreanu, de exemplu, ne-a spus că ACS Poli l-a solicitat să-și prelungească înțelegerea cu ei și noi l-am sfătuit să o facă pentru că așa e normal, e jucătorul lor și nu vrem să avem discuții. Unul dintre jucătorii de la Pandurii are această clauză, să poată pleca din iarnă, dar până acum nu am primit nicio astfel de solicitare de la clubul care ni l-a împrumutat”, a mai spus Cociu.

”Am vorbit cu doi jucători cu experiență”

La capitolul veniri clubul a demarat deja discuții cu două-trei nume importante, e vorba inclusiv de un jucător cu experiență mare în Liga I. ”Am vorbit cu doi jucători cu experiență în Liga a II-a, care și-au arătat dorința de a veni. Avem ca atuuri spectatorii și numele de Politehnica, nu știu dacă decisive, în condițiile în care poți oferi doar cu puțin mai mult. Dar am fost sunat de un jucător din altă parte a țării, de exemplu, și mi-a spus: voi aveți public și sunteți Politehnica, vreau să vin să joc la voi! Noi rămânem adepți principiilor noastre, să rămâne cu zero datorii și să nu promitem mai mult decât putem oferi”, a adăugat Marius Cociu.

Întrebat de interesul pentru jucători de la CSM Rm.Vâlcea, echipă aflată în colaps și care conform liga2.ro se desparte în această perioadă de majoritatea jucătorilor, Cociu a precizat doar că ”jucătorii noi pot veni de oriunde”. Oltenii au remizat chiar la Timișoara, scor 1-1, în ceea ce poate fi ultimul lor joc din istoria clubului din Zăvoi.

Jocuri de iarnă în zonă

Reunirea ”Băieților în ghete” e stabilită pentru data de 16 ianuarie, urmând ca echipa să plece în deja tradiționalul stagiu de la Moneasa, stabilit în perioada 22 ianuarie-1 februarie. În teste ASU Politehnica va întâlni adversari din Ungaria și din zona Banatului după următorul program: Bekescsaba (în deplasare) pe 4 februarie 2017, Luceafărul Oradea (acasă) 8.02, CSM Lugoj (a) 11.02, CSM Școlar Reșița 15.02 și CSM Lugoj (d) 18.02. Programul ar mai putea suferi modificări. Echipa revine în meciurile oficiale probabil pe data de 25 februarie, când e stabilită momentan partida cu Foresta Suceava din deplasare, în runda 22 a B-ului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.