Adina Diaconu, de la ACS Dumbrăvița, a cucerit titlul mondial la tenis...

Adina Diaconu, de la ACS Dumbrăvița, a cucerit titlul mondial la tenis de masă! Ce performanță ISTORICĂ pentru Europa a realizat alături de colega Andreea Dragoman

1
DISTRIBUIȚI
Adina Diaconu și Andreea Dragoman. Foto: Remy Gros / ittf.com
Adina Diaconu și Andreea Dragoman. Foto: Remy Gros / ittf.com

Performanță uimitoare realizată de Adina Mihaela Diaconu la Campionatul Mondial de juniori din Cape Town. Sportiva legitimată la ACS Dumbrăvița a câștigat proba de dublu alături de colega Andreea Dragoman, aur în premieră pentru Europa la această categorie. Cu câteva ore mai devreme Diaconu cucerise și prima ei medalie în competiție, bronz la simplu!

Adina Diaconu, campioana Europei la junioare, a reușit mai întâi un parcurs senzațional în competiția de simplu.


În sferturi, sportiva originară din Slatina a învins-o pe Kim Youjin din Coreea de Sud, cu 11-7, 11-5, 11-8, 11-7. Din păcate, în semifinale, o altă sportivă din Asia bineînțeles, Mak Tze Wing (Hong Kong) a stopat drumul Adinei, tot în patru seturi: 12-10, 11-7, 11-7, 11-9.

Mondialul a continuat însă în mod fantastic pentru Adina Diaconu alături de partenera de la dublu, ardeleanca Andreea Dragoman. Performanța lor, în primul rând de a ajunge în ultimul act, pentru prima dată pentru România, a luat prin surprindere până și Federația Internațională de Tenis de Masă (ITTF). Diaconu și Dragoman au întrecut pe parcurs perechile din Rusia, Franța și Hong Kong. În semifinale a fost un parcurs dramatic, victorie în șapte seturi! În fine, în această după-amiază reprezentantele României au făcut istorie și pentru Bătrânul continent. Le-au învins cu 4-2 (11-7, 11-8, 11-6, 5-11, 9-11, 11-9) pe Miyu Kato şi Hina Hayata, din Japonia.

”Tocmai am luat a doua medalie de aur pentru Europa și prima la dublu pentru Europa și nu ne vine să credem, suntem foarte fericite”, a spus Adina Diaconu, într-un clip postat pe pagina de Facebook a ITTF.

1 COMENTARIU

  1. Felicitari! Ma numesxc Gabi, locuiesc in Dumbravita si sunt mandru de voi. Si eu stiu o leaca de tenis, adica la ultimu concurs mi-am batut colegii de serviciu. Am luat si diploma . Ce nebunie….. Va inteleg si va felicit inca o data.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.