Piaţă de peşte la standarde moderne, cu bani de la Uniunea Europeană....

Piaţă de peşte la standarde moderne, cu bani de la Uniunea Europeană. În ce stadiu este proiectul autorităţilor din Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

piata-de-peste

Timişorenii ar putea cumpăra peşte dintr-o piaţă la standarde moderne. Nu este un plan pentru viitorul îndepărtat, ci unul pentru care autorităţile locale demersuri chiar în aceste zile. Consilierul local PNL, Sandu Ştefan, cel care a iniţiat proiectele de amenajare a celor trei pieţe volante din Timişoara, a anunţat că în prezent există posibilitatea ca un astfel de proiect să aibă finanţare europeană.

„Continuăm demersurile pentru realizarea într-un termen rezonabil a pieței de peşte din Timișoara.


Dacă săptămâna trecută s-a identificat o potențială sursă de finanțare prin Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime ce ar putea finanță o cotă de 100% din cheltuielile eligibile ale proiectului, acum analizăm o prima propunere de locație pentru realizarea acestei piețe în zonă Dâmbovița. Dacă această corespunde necesităților de funcționalitate și acces, cred că lucrurile pot intră în linie dreaptă. Am toată convingerea că analizând modul în care asemenea obiective sunt realizate, viitorii proiectanții vor îmbină elementele arhitecturale cu funcționalitatea spațiului, astfel încât să se realizeze un obiectiv de referință pe hartă orașului. Cred că experimente nereușite, superficiale, de genul Pieții Iosefin, nu-și mai au locul în Timisoare zilelor noastre”, a scris acesta pe Facebook.

Amintim că, recent, primarul Nicolae Robu a anunţat că bazinul de peşte din Piaţa 700 va fi demolat, după ce municipalitatea a câştigat un proces cu firma care a realizat construcţia ilegală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.