Vezi cine este Sorin Grindeanu, noua propunere pentru funcția de prim-ministru, și...

Vezi cine este Sorin Grindeanu, noua propunere pentru funcția de prim-ministru, și ce a spus despre învestirea noului guvern

0
DISTRIBUIȚI

Sorin Grindeanu, cea de-a doua propunere a PSD pentru funcţia de premier al României, are un CV impresionat.

Născut pe 5 decembrie 1973 la Caransebeş, Grindeanu este absolvent al Univesităţii de Vest din Timişoara, Facultatea de Matematică, Secţia Informatică (1992 – 1997). Acesta a urmat şi studii aprofundate, la specializarea Baze de Date, la aceeaşi univesitate. Din 1998 până în 2000 a fost preparator la Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Sociologie şi Psihologie, ulterior fiind asistent în cadrul aceleiaşi facultăţi. Grindeanu a ocupat vreme de trei ani de zile funcţia de director la Direcţia pentru Tineret şi Sport a Judeţului Timiş, fiind mai apoi director general adjunct la Delpack Invest SRL şi apoi director la SC Ahm Smart SRL.

Din 2008 şi până în 2012 Sorin Grindeanu a fost viceprimar al Timişoarei şi din 2012 deputat PSD.


La finele anului 2014 a fost numit ministru al Comunicaţiilor în guvernul Ponta, fiind eliberat din funcţie după ce Victor Ponta a demisionat din funcţia de premier ca urmare a tragediei din Colectiv. În timpul acestui mandat, a fost și membru în comisia de control a SRI. În iulie 2016 Grindeanu a devenit preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, după ce PSD a câştigat şefia CJT, realizând o alianţă cu ALDE şi PMP pentru conducerea forului județean.

Sorin Grindeanu a intrat în politică în 1996 fiind membru PDSR. După ce a ocupat mai multe funcţii în partid, Grindeanu a devenit președinte al PSD Timișoara și în prezent este șef al PSD Timiș.

Acum câteva zile, viitorul premier declara pentru presa din Timiș că învestirea noului guvern trebuie făcută cu celeritate. „Eu sper că odată cu instalarea noului guvern se vor debloca programele operaţionale importante pentru că e un mare minus pe care l-am avut. Dincolo de Programul Operaţional pe Resurse Umane, singurul pe care eu ştiu că l-a deblocat acest guvern de tehnocraţi din anumite interese mai mult sau mai puţin transparente, de exemplu programul POIM de infrastuctură unde judeţul Timiş putea să fie beneficiar pe infrastructură este aprobat. Prima poziţie pe program la centrul intermodal apare Timişul. Nu s-au lansat nici ghidurile, nu s-a acreditat nici autoritatea de management deci au pierdut foarte mult timp în care noi putem să începem să depunem proiecte şi să fim jucători în implementare acestor proiecte”, declara Grindeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.