Grindeanu a pierdut bătălia, Dragnea – războiul

Grindeanu a pierdut bătălia, Dragnea – războiul

9
DISTRIBUIȚI

Până ieri la ora anunțului referitor la abrogarea ordonanței privind modificarea Codului Penal, Sorin Grindeanu era marele pierzător, imaginea de politician tânăr și loial normelor de bun simț făcându-se țăndări. Ca să evit toate comentariile care vor veni după acest editorial – nu mi-am schimbat cu nimic opinia față de cele scrise în noaptea în care s-a dat ordonanța. Un gest de normalitate din partea premierului, pe lângă desecretizarea stenogramei ședinței de guvern, ar fi să explice public de ce a acceptat introducerea pe ordinea de zi a acelei OUG.


Este clar că bătălia aceasta a fost pierdută de Grindeanu, care acum încearcă să câștige războiul în interiorul partidului.

Anunțul foarte clar făcut aseară de premier că ministrul de Justiție trebuie să-și asume responsabilitatea și, implicit, să plece a fost prima contră la Liviu Dragnea, care-și vede irosită toată construcția de salvare a sistemului mafiot din România după presiunea fabuloasă a străzii. Pentru președintele atotștiutor și atotputernic al PSD începe de acum declinul. Știe și el că niciodată partidul, indiferent cât de puternic a fost liderul, nu acceptă să piardă totul de dragul lui. PSD nu va accepta ca toată munca depusă de-a lungul anilor, inclusiv în Timiș, pentru a crește partidul să se facă praf pentru a-l salva pe jupânul de la Teleorman. Un jupân disperat care le-a arătat că nu-i pasă cu adevărat de partid, ci doar de dosarul lui. Este doar o chestiune de timp până când în PSD se va coagula aripa anti-Dragnea. Iar mazilirea jupânului de Teleorman ar fi mai răcoritoare pentru stradă decât schimbarea lui Grindeanu.

9 COMENTARII

  1. Ai dreptate, însă Grindeanu a picat testul suprem, cuvenit unui politician!
    A acceptat sa fie lacheul jupan ului de la Teleorman, nu peste noapte ci timp de o lună când a avut ocazia sa dea inapoi.
    De fapt și-a arătat adevărată fața de om, mai presus de politician…etc

    • Grindeanu,de la bun inceput nu avea calitatile unui politician de rasa!A plagiat in lucrai ,a incercat sa si salveze tatal penal:,apentru a ajunge Prim ministru a acceptat conditiile unui hot Dragnea!!!Astea sunt calitati de laudat?

  2. Ai zis bine: imaginea de politician tânăr si de bun simt. Doar imaginea, atat si nimic altceva. Daca ar fi fost si altceva in afara de o spoiala (imagine) si-ar fi dat demisia demult! Caracter 0! Un lache, o sluga!

    • e „o mica diferenta”,nu-i procesul tatalui premierului,ci doar un proces in care tatal premierului e martor!(daca nu va place premierul/psd,considerati deja ca procesul evolueaza spre un „vinovat”anume,in acest caz principiul ca nimeni nu-i vinovat pana la condamnare, nu mai e valabil?)

  3. era mai corecta ordonanta daca era data la 9am si nu la 9pm?,nu conteaza nici cauza intarzierii adoptarii?(avizul pentru buget de la cotroceni(cnat)a ajuns”greu”la ora 20 si nu se puteau face doua sedinte de guvern pe zi(era atunci acelasi scandal!!)),cat de profund se gandeste cand se „plamadesc”articolele de presa!

  4. Dar dreptatea mai intereseaza pe cineva? Dar bunul simt? De ce se uita ca Dragnea a fost condamnat pentru Referendum pe niste acuze pentru care nu s-a dat motivare decat atunci cand Dragnea a depus o alta actiune in anulare? De ce nu se vede ca guvernul a stat cu noptile la dezapezire, atunci treaba n-au facut-o tot noaptea? Sigur ca s-au grabit sa o dea ca OUG ca daca era lege era retrimisa si apoi trimisa la CCR, asta nu se vede/stie? In sfarsit avem in program de guvernare f bun care are in obiectiv dezvoltarea Romaniei, un PM de bun simt si muncitor si nu ne lasam pana nu le vedem pe toate distruse.

  5. Da, domnule Bota si acum afara soarele straluceste si sunt 35grd C la umbra!! Trebuie sa fie destul de greu sa rezisti in presa locala, auzi muzica si topai dupa cum ti se pare ca suna. Presupun ca fostul guvern tehnocrat a corespuns standardelor domniei voastre si, pe langa maretele sale realizari pentru neam si tara, s-a dovedit a fi total incoruptibil. Sa-l aducem inapoi, dara, asezonat insa si cu niscaiva politicieni PNL si, mai ales, USR. Parol!!

  6. Ei si acuma ca CCR a decis ca ordonatza era constitutzionala cine a pierdut ?

    Dragnea, Grindeanu ori Bunul Simtz.

    Sute de mii de asa zisi intelectuali de fapt niste aproximativi cand nu de-a dreptul niste sfertodoctzi au iesit in strada ca sa isi mirose unii altora bashinile si ca sa raga isteric lozinci decrevelate pentru ca asa a fost cool si pentru ca asa se isterizau reciproc unii pe altzii pe retzelele lor de „socializare” unde se „like” unii pe altzii din sculare in culcare.

    Nu au iesit in piatza ca sa raga cand CCR a declarat neconstitutzionala legea conversiei creditelor in valuta pe motiv ca da Tribunalul o poate face la bucata caz cu caz (toate cazurile au la baza aceleasi tip de contracate cadru de creditare) da parlamentul n-o poate face la gramada deoarce nu-i asa … desi sunt aceleasi contracte acordate cu aceiaisi rea credintza in aceleasi condiztii de inselatorie daaaa vorba ceea lege e buna doar ca sa le fie utila doar celor cu bani care isi permit sa se judece cu banca si nu la tzotzii ruptzii-n cur, ma intzelegi.

    Nu au iesit in strada sa raga cand s-a introdus coplata la spitale si practic accesul la sanatate a disparut pentru partea mai saraca a Romanaiei in favoarea parztii sale mai bogate.

    Nu au iesit in stada sa raga atunci cand liceele private au prinse in retzeaua subventzioanata de catre stat fara majorarea corespunzatoare a alocatziilor bugetare ceea ce a insemnat de fapt diminuarea sumelor disponibile pentru retzeaua invatzamtului de stat

    Nu au iesit in strata ori de cate ori s-a mai castrat cate ceva din statul social din Ro ori de exmplu atunci cand s-a dat un tun major la buget acordandu-se prin incredintzare directe in pofida legii care cerea organizarea de licitatzie a unor contracte de inzestrare a armatei de 2 miliarde euro contracte zic unii ca sunt date „pe sparanceana” unor firme straine extreme de capabile sa „externalizeze” profitul tzinand simultan salariile scalavetzilor lor le minimum pe economie.

    Nu au iesit in strada atunci cand s-a dezvaluit ca in mod oficilal desi neconstitutzional DNA devenise de ani buni aripa penala a SRI acest conglomerat transformandu-se intr-un imens Ghehaim State Politzei.

    Dar au iesit in strada ca sa-si raga prostia agresiva atunci cand ca prin minune s-a inflamat ca la comanda internetul.

    Acuma stand drept si judecand cine a pierdut ?
    Gragnea Grindeanu ori Bunul Simtz ?

    Aici ca sa preiau o replica celebra a ultimului episod a Mom’s sezonul 2 :
    „Nu potzi sa pierzi ceea ce n-ai avut niciodata !”

    Iar PSD nu poate sa piarda puterea sitziz de ce ? Pentru ca d efapt ei n-au avut-o niciodata
    Altzii si nu guvernul ori parlamentul sunt l aputere in Romaani si acesti tocamai si-au in strada ca :
    “muschii lor minte nu are are “

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.