Colterm cere 34 de milioane de lei de la guvern, pentru stingerea...

Colterm cere 34 de milioane de lei de la guvern, pentru stingerea datoriilor. Cum ascunde primarul Robu situaţia financiară a companiei

0
DISTRIBUIȚI

Alocarea unei sume consistente de la guvern pentru stingerea datoriilor istorice ale Colterm – aceasta este singura soluţie găsită de administraţia Robu şi de conducerea companiei pentru a salva societatea de termnoficare de la faliment. PRESSALERT.ro a prezentat recent faptul că datoriile companiei se ridică la 154 de milioane de lei.

„Urmează o bombă care aduce lucruri pozitive. Am cerut premierului să aloce din fondul special al guvernului, din care s-au alocat bani şi pentru alte firme similare, o sumă de 34 de milioane de lei ca să terminăm cu pietrele de moară istorice pe care le tot ducem după noi. Am stins foarte mult ceea ce însemna datorii cu majorări cu penalităţi pe care Colterm le-a avut când eu am devenit primar. Eu am apreciat suportul guvernamental pe care l-am avut în timp de la guvernul USL şi sper ca şi acum aşa cum în alte oraşe s-a oferit ajutor guvernamental să primim şi noi pentru a reuşi să scăpăm de aceste pietre de moară.


Colterm la ora aceasta funcţionează pe un bilanţ pozitiv de funcţionare. Dacă lăsăm la o parte penalităţile şi datoriile, diferenţa dintre venituri şi cheltuieli este una cu un uşor plus, drept urmare noi ne-am făcut datoria. Dar dacă avem de dus aceste datorii istorice, e greu.
Nu mi-a răspuns (n.r. – premierul Sorin Grindeanu), l-am sunat, eu am trei numere de-ale dânsului. L-am sunat, presupun că este ocupat, este în şedinţe, nici eu nu pot să răspund, nu am primit răspuns la SMS. Nu mai ştiu, hârtia a fost depusă de Colterm. Suma cerută cred că este de 34 de milioane de lei. Cu asta cred că se rezolvă totul. Este vorba de datoriile care creează probleme”, a declarat Robu.

Deocamdată, primăria nu a virat în conturile Colterm suma de 84 de milioane de lei aferentă majorării de capital votate în Consiliul Local în 2016. Mai întâi este nevoie ca bugetul Timişoarei să fie supus la vot, dar şi ca aleşii locali să aprobe planul de redresare a societăţii.

Primarul admite că nu a citit documentul, dar spune că „nu l-am citit în totalitate, este făcut de specialişti, eu nu mă pricep şi în domeniul administrării unei companii de termoficare. Eu le-am cerut ca linii directoare să ia toate măsurile indicate de specialişti pentru redresarea companiei. M-au întrebat dacă inclusiv să facă disponibilizări dacă se constată că sunt persoane care nu au niciun rol acolo. Le-am răspuns: Colterm nu poate fi instituţie de asistenţă socială pe banii timişorenilor, prin urmare dacă există personal inutil în companie, el trebuie disponibilizat”.

Ulterior declaraţiilor, primarul a informat presa prin SMS că a fost anunţat de directorul Colterm că au fost deblocate conturile societăţii şi că s-a înceout plata eşalonată a datoriilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.