PNL ceartă USR pentru blocarea bugetului Timişoarei. De ce acuză USR Timiș...

PNL ceartă USR pentru blocarea bugetului Timişoarei. De ce acuză USR Timiș presa de lipsă de obiectivitate

0
DISTRIBUIȚI

Proiectul de buget al Timişoarei naşte un adevărat război între PNL şi USR. Dacă în plină campanie electorală pentru alegerile parlamentare cele două partide făceau echipă pentru susţinerea lui Dacian Cioloş pentru postul de premier, acum liberalii şi useriştii se contrează prin presă.

Ieri, USR Timiş a contestat bugetul local care urmează să fie supus la vot astăzi, pe motiv că primăria nu a respectat termenul legal de depunere a contestaţii. După ce presa locală a titrat că USR blochează adoptarea bugetului, partidul a emis un comunicat de presă, drept la replică, spre publicare urgentă în care acuza că „am constatat cu mirare că, contestația bugetului local depusă de USR Timișoara a fost preluată în spațiul public drept o veritabilă declarație de război la adresa primăriei.


Suntem familiari cu mecanismele mass-media de a genera trafic, dar nu credem că un subiect atât de important al orașului ar trebui tratat cu așa de multă lipsă de obiectivitate”.

Senatoarea PNL Alina Gorghiu a comentat pe marginea gestului partidului pe care în trecut l-a susţinut. „Eu am menajat USR şi poate am făcut o greşeală că am menajat USR cât am fost preşedinte PNL şi le-am cerut şi colegilor mei aceste lucruri şi, pe bună dreptate, unii îmi reproşează că am tratat cu duhul blândeţii acest partid, însă cred că dezamăgeşte prin acest gen de atitudine. A contesta bugetul unui oraş ca Timişoara nu înseamnă decât să faci un gest şicanator, care blochează lucrări pe care primăria era obligată să le desfăşoare”.

Primarul Nicolae Robu nu a pierdut nici el ocazia de a muştrului USR Timiş, fără a apela însă la insulte la adresa membrilor partidului. „Pentru unii care poate nu au cunoştinţele necesare sau cred că este o joacă să vii să conteşti un buget, bugetul este extrem de important pentru orice unitate teritoarială de fiecare dată după alegeri schimbându-se guvernele şi majorităţile parlamentare durează mult până când se aprobă bugetul la nivel naţional şi apoi se adoptă bugetele consiliilor judeţene şi abia după aceea mai au posibilitate administraţiile locale să adopte propriile lor bugete. (…) Oricine are cunoştinţe minimale despre modul în care pot funcţiona UAT-urile şi instituţiile statului ştie că a nu avea buget este cumplit pentru că dacă nu poţi să angajezi cheltuieli nu poţi să susţii lucrări în derulare. Orice întârziere în aprobarea bugetului produce efecte negative groaznice”, a declarat primarul Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.