USR Timiş a contestat bugetul Timişoarei. De ce acuză administraţia Robu de...

USR Timiş a contestat bugetul Timişoarei. De ce acuză administraţia Robu de încălcarea legii

0
DISTRIBUIȚI

Bugetul Timişoarei ar putea fi blocat. Cu toate că au trecut mai aproape trei luni de la începutul anului 2017 administraţia Robu nu a putut supune spre aprobare în Consiliul Local Timişoara bugetul pentru anul în curs. Întârzierile au fost cauzate de data la care a fost adoptat bugetul naţional şi apoi cel judeţean, fără de care primăria nu putea să îşi conceapă proiectul de buget.


Acum, actul realizat de aparatul primăriei riscă să nu poată fi aprobat în şedinţa CLT de vineri, după ce USR Timiş a anunţat că va contesta bugetul.

„Uniunea Salvați România, Filiala Locală Timișoara, reprezentată prin președinte al Filialei Locale Timișoara, Ionuţ Veţan, a depus azi o contestație cu privire la procedura de aprobare a «Proiectului de Buget» consolidat de venituri şi cheltuieli al Municipiului Timișoara pentru anul 2017.Prin aceasta, solicităm respectarea termenului de 15 zile pentru posibilitatea depunerii de contestații la proiectul de buget, de la data afișării acestuia, în conformitate cu prevederile art. 39 alin. 3 din Legea nr. 273/2006 privind finanțele publice locale. Proiectul bugetului local nu poate fi supus aprobării organului deliberativ (în speță Consiliul Local al Mun. Timișoara) mai devreme de trecerea termenului de 15 zile de la afișare pentru depunere a contestațiilor, deoarece art. 39 alin. 4 din Legea nr. 273/2006 prevede că bugetul este supus aprobării în termen de 5 zile de la expierarea termenului de 15 zile pentru depunerea contestațiilor”, au transmis cei de la USR prin intermediul unui comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.