Traficul la punctele de trecere a frontierei a crescut considerabil. Care este...

Traficul la punctele de trecere a frontierei a crescut considerabil. Care este valoarea amenzilor aplicate

0
DISTRIBUIȚI

Weekend-ul prelungit grație zilei libere de 1 mai este fructificat din plin de români. În ultimele 24 de ore traficul de persoane și mijloace de transport la punctele de trecere ale graniței a înregistrat creșteri semnificative, iar Poliția de Frontieră Română a suplimentat personalul, find detașați în punctele importante lucrători din cadrul aparatelor centrale ale structurilor teritoriale, dar și din Inspectoratul General al Poliției de Frontieră.

În ultima zi punctele de trecere au fost tranzitate de 199.200 de persoane și 55.300 de mijloace de transport, atât pe sensul de ieșire, cât și pe cel de intrare.


Media unei zile normale este de 125.000 de persoane și 37.000 de autovehicule, astfel că traficul a crescut cu 59%.

Odată cu creșterea traficului au crescut și infracțiunile sau contravențiile constatate de polițiștii de frontieră. S-au înregistrat 56 de fapte ilegale, 23 de infracțiuni și 33 de contravenții săvârșite de cetățenii români și străini și au fost aplicate amenzi în valoare de 13.480 de lei.

Oamenii legii au descoperit bunuri nedeclarate care urmau să fie introuse ilegal în țară, depășind plafonul vamal admis sau fiind contrafăcute, în valoare de 127.722 de lei. Mai puțin norocoși au fost 20 de cetățeni străini care nu îndeplineau condițiile prevăzute de lege, astfel că nu au putut intra pe teritoriul României. Alți 24 de cetățeni români nu au putut să părăsească teritoriul țării din motive legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.