Robu spune că nu poate termina lucrările la sala polivalentă, deși ani...

Robu spune că nu poate termina lucrările la sala polivalentă, deși ani de zile a finanțat de la bugetul local proiectul. Vezi explicația primarului

0
DISTRIBUIȚI

S-au scurs nu mai puţin de opt ani de zile de când în Timişoara a început construcţia sălii polivalente de 3.000 de locuri a Universităţii Politehnica. Obiectivul a fost început pe vremea când primarul Timişoarei, Nicolae Robu, era rector al Universităţii Politehnica, însă lucrările au stagnat iniţial din lipsa finanţării şi ulterior din cauză că firma Maratii, contractată pentru a realiza lucrarea a intrat în insolvenţă. Ulterior, când Ronu a ajuns primar, la inițiativa sa Consiliul Local Timișoara a aprobat finanțarea din bugetul local pentru finalizarea lucrărilor, dar acest lucru nu s-a întâmplat nici până astăzi. PRESSALERT.ro a dezvăluit cum a crescut succesiv valoarea lucrărilor și că o parte din bani au ajuns la firma prietenului de concedii, care lucra în subantrepriză.


Primarul Nicolae Robu cere de la CNI ca sala polivalentă cu 16.000 de locuri să fie construită în Timişoara. În schimb, PSD Timiş acuză că Robu ar trebui să se ocupe de finalizarea sălii începute acum opt ani.

„Se tot vorbeşte că eu nu termin sala polivalentă Politehnica. Păi cum să o termin eu! Eu am făcut cât se vede din ea – şi e mult făcut, mai sunt vreo două sau trei luni de lucru – cât am fost rector. Dar din 2012 eu nu mai sunt rector. Eu nu pot să o termin, dar am explicat de un milion de ori. Nu poate fi învinuit rectorul Politehnicii că nu se poate reuşi finalizarea acelui obiectiv de investiţii, că eu vă garantez că rectorul actual al Politehnicii îşi doreşte la maximum ca acea sală să fie finalizată şi face tot ce îi stă în putinţă ca acea sală să fie finalizată, dar s-a intrat în acea încurcătură cu acea firmă şi nu s-a reuşit să se mai facă nimic de vreo doi trei ani. Suntem în mediul privat şi nu se poate să spună rectorul patronului firmei de mâine nu mai calci pe aici, iau pe altcineva. Nu se poate, este un contract, sunt proceduri. Contractul a expirat, acum trebuie făcută o nouă licitaţie, ca să se facă licitaţie, trebuie să se facă predare-primire. Cel care a făcut lucrarea a refuzat să predea documentele, acum a început să le dea cu ţârâita. Lucrurile sunt complicate, cei care nu au făcut în viaţa lor nimic pot comenta, dar nu dacă ar fi simplu ar fi de mult timp depăşită problema dacă ar fi una simplă, deci se va face şi aceea”, a declarat primarul Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.