Fostul şef al Poliției Timiş, Dorel Andraş, membru ATOP. De ce Cristi...

Fostul şef al Poliției Timiş, Dorel Andraş, membru ATOP. De ce Cristi Brâncovan nu poate face parte din structură

1
DISTRIBUIȚI

Este oficial – Cristi Brâncovan nu va face parte din Autoritatea Teritoriale de Ordine Publică din subordinea Consiliului Judeţean Timiş. Aleşii judeţeni au votat în cadrul plenului din această săptămână două modificări privind componenţa structurii. Deşi consilierul PNL Adrian Păşcuţă a propus în repetate rânduri ca unul din cele trei locuri aferente reprezentanţilor societăţii civile să îi fie oferit lui Cristi Brâncova,n timişoreanul renumit pentru lupta împotriva hoţilor de buzunare din vehiculele şi staţiile RATT, propunerea acestuia nu a fost luată în seamnă de conducerea CJ Timiş. Modificările votate au fost: înlocuirea preşedintelui CJ Timiş Călin Dobra cu Nicu Bădina şi numirea fostului şef al IPJ Timiş, chestorul Dorel Andraş pe unui din locurile alocate reprezentanţilor societăţii civile.

„Nu se analizează domnul Andraş cu domnul Brâncovan. A fost anunţată componenţa ATOP unde CJ are rol foarte clar de a desemna ocupantul unui post de consilier judeţean care a rămas liber şi a fost ales domnul Bădina Nicu prin vot. Ceilalţi trei reprezentanţi ai comunităţii civile sunt reprezentaţi prin dispoziţia preşedintelui pentru că sunt reprezentanţii preşedintelui în cadrul ATOP, iar decizia mea şi solicitarea mea a fost clară spre domnul Andraş, ţinând cont de expertiza dânsului, de o experienţă extrem de vastă pe acest domeniu pentru că până la urmă ATOP a fost constituit pentru a crea o legătură importantă între autoritatea judeţeană şi inspectoratul de poliţie pentru ceea ce înseamnă o siguranţă şi o securitate a cetăţeanului”, a declarat Dobra.


Întrebat de PRESSALERT.ro dacă Brâncovan mai are vreo şansă să facă parte din ATOP în mandatul actualei conduceri a CJ Timiş, Dobra a explicat că
„deocamdată nu, dar sunt ferm convins că domnul Brâncovan va veni să discutăm şi proiectele pe care va vrea să le demareze vor beneficia de sprijin din partea CJT”.

Componenţa votată vara trecută a fost următoarea: Comisia de coordonare, situaţii de urgență şi pentru petiţii: Traian Stancu (vicepreședintele CJT), Dorin Cândea (consilier județean PMP), Ilie Borțun (reprezentant al comunității), Ion Mirescu (șeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş), Lucian Vasile Mihoc (șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Banat) și Nicolae Slev (șeful Inspectoratului de Jandarmi Județean Timiș). Comisia de planificare, stabilire şi evaluare a indicatorilor de performanță minimali Ligius-Cosmin Buboi (consilier județean PNL), Călin Dobra (consilier județean PSD), Gheorghe Moldovan (reprezentant al comunității), Eugen Dogariu (subprefect, care a demisionat pentru a candida la o funcţie de senator) și Dorel Cojan, (directorul Poliției Locale Timișoara) 3. Comisia pentru probleme sociale, standarde profesionale, consultanţă şi drepturile omului. Cosmin Costa (consilier județean PNL), Deian Plavoșin (consilier județean PSD), Viorel Bota (reprezentant al comunității, fost jurnalist) și Mircea Roșu (reprezentant al Corpului Național al Polițiștilor – Consiliul Teritorial Timiș). Preşedintele Comisiei Teritoriale de Ordine Publică este vicepreşedintele Traian Stancu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.