PERFORMANȚĂ Elev din Timiș, primul pe țară la Olimpiada Națională la Matematică....

PERFORMANȚĂ Elev din Timiș, primul pe țară la Olimpiada Națională la Matematică. Cu ce alte premii s-a ales

1
DISTRIBUIȚI
sergiu novac
Elev din Timiș, primul pe țară la Olimpiada de Matematică.

Rezultat remarcabil obținut de un elev din județul Timiș la Olimpiada Națională de Matematică. Sergiu Novac, elev în clasa a IX-a la Colegiul Național “Corioloan Brediceanu” din Lugoj, a obținut premiul I pe țară la competiția desfășurată în capitala Banatului, recent.


De asemenea, elevul s-a calificat în lotul național lărgit de Matematică al României, astfel că are șanse să reprezinte țara noastră la concursuri internaționale.

Totodată, Sergiu Novac, pregătit de profesoara Adriana Mariș, a obținut și medalia de aur oferită de Societatea de Științe Matematice din România, precum și un premiu pentru cea mai frumoasă/originală soluție din partea Asociației Restauro.

“La proba de baraj (seniori) s-a clasat printre primii elevi din țară, reușind astfel să se califice în lotul național (lărgit) de Matematică al României. Rezultatul este cu atât mai spectaculos pentru vârsta lui ținând cont că el a concurat la baraj cu elevii claselor 9-12”, spune Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș mai anunță că elevii din județul nostru au obținut rezultate remarcabile și la alte olimpiade naționale la care au participat. Astfel, la Olimpiada Națională la Limba Germană – Maternă, elevii din Timiș au obținut două premii întâi și cinci mențiuni.

Totodată, la Olimpiada Națională de Astronomie și Astrofizică au fost premiați trei din cei patru elevi participanți. Aceștia au obținut două mențiuni și trei medalii oferite de Societatea Română de Fizică.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.