Timișoara Saracens, depășită la ultima fază pe terenul liderului Steaua București. Pentru...

Timișoara Saracens, depășită la ultima fază pe terenul liderului Steaua București. Pentru bănățeni urmează duelul cu rușii pentru o finală continentală

0
DISTRIBUIȚI

Singura formație care a învins-o pe Steaua în acest sezon al SuperLigii, campioana Timișoara Saracens, a fost aproape de repetarea în oglindă a rezultatului din tur. Practic, internaționalul Florin Vlaicu a făcut diferența prin execuțiile sale de la distanță. Acesta a marcat toate punctele bucureștenilor și a stabilit totodată scorul final: 9-8, după lovitura de pedeapsă transformată la ultima fază.

Timișoara Saracens nu a început rău jocul din Ghencea. În ciuda absențelor bănățenii au fost cei cu poftă de ofensivă și în minutul 8 Umaga putea deschide scorul, dar irosește prima lovitură de pedeapsă. Steliștii au reechilibrat partida pe final de repriză iar Vlaicu pătrunde periculos chiar în zona buturilor însă e blocat în ultima clipă de același Umaga. La pauză lacătul a rămas închis – o adevărată finală a sezonului regular.

Partea secundă a debutat pozitiv pentru Saracens, Petelo Sanele Tupou primește cartonaș galben și oaspeții înscriu singurul eseu al jocului prin Tevita Manumua, acesta rămâne însă fără transformare.


În schimb, Vlaicu nu ratează de la distanță și, mai întâi, reduce din diferență în minutul 62. Umaga, cu un joc solid în rest, nu găsește bețele nici în minutul 65 dintr-o poziție mai bună. Astfel că peste alte două minute Florin Vlaicu face 6-5, tot dintr-o penalitate. Jocul a fost dificil în continuare pentru Timișoara Saracens. Ambele echipe având defensive solide. Declicul vine în minutul 77. Tânărul Simionescu aproape se sacrifică pentru a recepționa degajarea lui Pretorius și obține o lovitură de pedeapsă vitală. Deși era aproape de mijlocul terenului Gabriel Conache își face treaba pentru care a fost introdus special și reușește să răstoarne încă o dată situația: 8-6 pentru Saracens, adică scorul final din tur. În minutul 80 însă, la ultima fază, Steaua beneficiază de o nouă ”penalitate” și Vlaicu câștigă partida.

Cu două meciuri în plus Steaua de detașează în fruntea sezonului regular al SuperLigii, dar totul se va decide în fazele superioare.

Luptă (și) pentru accederea într-o finală continentală

Trebuie subliniat că pentru Timișoara Saracens meciul următor, cu Krasny Yar (sâmbătă, 22 aprilie, ora 14) contează nu doar pentru calificarea în grupele Challenge Cup. În cazul unui triumf în fața rușilor (per total în cele două manșe), bănățenii vor înfrunta probabil Enisei-STM, grupare tot din Krasnoyarsk, care a învins la scor pe Mogliano (Italia) în tur, pentru trofeul European Rugby Continental Shield. Finala e programată la Edinburgh, pe 13 mai. Crainicul din Ghencea a subliniat acest lucru și a cerut aplauze, pe care timișorenii le-au și primit de la public.

Timișoara Saracens: Fercu, Manumua, Seniloli, Umaga, Fl. Popa, Sefanaia, Zaharia, Doyle, V. Rus, Stewart, Popârlan, Drenceanu, Aholelei, Rădoi, Pungea. Rezerve: Căpățână, Stemmet, Mariș, Conache, Morrison, I. Mureșan, Pretorius, Simionescu. Antrenor: Grainger Heikell.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.