Timișoara Saracens și Baia Mare, din nou față în față pentru laurii...

Timișoara Saracens și Baia Mare, din nou față în față pentru laurii SuperLigii. Bănățenii îi consideră pe maramureșeni favoriți. Cine va arbitra partida

0
DISTRIBUIȚI
Timișoara Saracens vs. Baia Mare

Campioana Timișoara Saracens își va apăra trofeul suprem intern după un an și jumătate, perioadă în care sezonul a trecut la sistemul toamnă-primăvară. Cel mai important lucru nu s-a schimbat însă, finala națională se va disputa duminică, pe arena ”Arcul de Triumf” din București, tot împotriva rivalei din ultima decadă, CSM Baia Mare.

De această dată maramureșenii sunt considerați favoriți chiar de către trupa de pe Bega. ”Știm că sunt favoriți la campionat. Ne-am pregătit așa cum trebuie. Avem o șansă să îi învingem. Ne-au bătut în ultimele două din trei jocuri. De fiecare dată ne-am bucurat de trofeu. Sperăm că planurile noastre pentru Baia Mare vor avea succes. E dificil de spus unde sunt punctele lor slabe sau tari. Noi trebuie să ne concentrăm pe punctele noastre forte. Ne-am asigurat ca jucătorii să fie proaspeți pentru acest duel. Am avut și acel joc la Steaua”, a declarat Chester Williams. În acte fostul internațional e director sportiv, însă implicarea sa e una ca de ”principal”. De altfel, ”interimarul” Sosene Anesi a lipsit de la conferința dinaintea finalei. Sud-africanul a și răspuns la întrebarea dacă va rămâne ”coach”: ”Un trofeu e un trofeu, important e să lucrez bine cu jucătorii. M-am atașat de ei, ei respectă antrenorul și un trofeu va fi un bonus. Vom vedea ce se va întânpla duminică”.

Avantaj covărșitor pentru bănățeni în finale

Timișorenii au în schimb un plus mare psihic când vine vorba de încleștările pentru trofeu cu Baia Mare.


”Suntem la finalul unui sezon cu suișuri și coborâșuri… Evoluția împotriva echipelor tari din Anglia și Franța nu a fost cum ne-am așteptat. În campionat nu am excelat în partea a doua, am încheiat pe 3 sezonul regulat. Am făcut o semifinală bună din punct de vedere tactic dar nu suntem la forma de anul trecut. Cu toate acestea suntem în finală. Baia Mare pare favorită. Au toată echipa la dispoziție. Nu au accidentați. La prima vedere pare favorită dar în finală au un mic handicap mental, Timișoara are 7-0 din 2011 încoace. Cred că au acest blocaj. La finalul zilei de duminică vrem să rămânem neînvinși”, a spus și Dușan Filipaș, vicepreședintele Timișoara Saracens.

Căpitanul echipei bănățene va fi tot Vasile Rus. ”Ne aflăm în fața celui mai important meci al sezonului, finala campionatului e un meci foarte dificil care ne așteaptă duminică la București. Am trecut de Steaua în deplasare făcând un meci bun tactic, o apărare 100% din toate punctele de vedere. Cei de la Baia Mare pleacă oarecum favorită pentru că ne-au bătut la Baia Mare. Să nu uităm că  e o finală care trebuie câștigată, mai ales că avem un palmares foarte bun în finalele jucate împotriva lor”, a precizat Rus. Cea mai importantă veste pentru bănățeni e revenirea lui Jack Umaga, în schimb Tangimana Fonovai rămâne accidentat, la fel ca Shennan și Rose.

”Baia Mare are una dintre cele mai bune linii de trei sferturi din ultimii ani. Contează că nu au jucători accidentați. Și Steaua părea favorită, dar îi felicit pe băieți pentru calificare”, a adăugat Dușan Filipaș.

Va arbitra Vlad Iordăchescu

Meciul din semifinale dintre Steaua și Timișoara Saracens a fost arbitrat de o brigadă irlandeză iar nicio echipă nu a avut nimic de comentat. Pentru finala SuperLigii lucrurile stau diferit. ”Pentru finală și regulamentul spune că doar cu acordul ambelor echipe se putea aduce o brigadă străină. Nu a existat acest lucru”, a subliniat Filipaș, cu referire la faptul că brigada va fi românească iar opțiunea era previzibilă. Meciul va fi condus de Vlad Iordăchescu la ”centru”, un arbitru mereu criticat pe Bega.

Partida CSM Știința Baia Mare – Timișoara Saracens, finala SuperLigii 2016-17, se dispută duminică, de la ora 19.00 (Dolce). Maramureșenii au trecut în semifinale de CSM Olimpia București (44-9).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.