SURPRIZĂ Sud-africanul Chester Williams a revenit în organigrama Timișoara Saracens. Cum îi...

SURPRIZĂ Sud-africanul Chester Williams a revenit în organigrama Timișoara Saracens. Cum îi va ajuta pe bănățeni fostul campion mondial

0
DISTRIBUIȚI
Chester Williams

Timișoara Saracens a mai făcut o mutare importantă pe final de sezon. După ultimul eșec suferit de bănățeni în SuperLigă, pe terenul rivalei din Baia Mare, conducerea a luat decizia de a-l readuce în staff-ul campioanei pe sud-africanul Chester Williams. Fostul campion mondial și tehnicianul cu care a început ”hegemonia” trupei de pe Bega în ruby-ul românesc îl va sprijini pe ”principalul” interimar Sosene Anesi din funcția de director sportiv.

După renunțarea la colaborarea cu tehnicianul Grainger Heikell, campioana ”en titre” a mai făcut o mutare majoră pe final de sezon. ”Chester e aici să ne ajute. Pentru a termina acest sezon precum toate finalele din ultimii șase ani: cu o victorie. Cu el nu am pierdut nicio finală. Obiectivul echipei e din nou câștigarea SuperLigii. Va avea roluri multiple”, a declarat Dușan Filipaș, vicepreședintele Timișoara Saracens.

”Sunt mereu încântat să revin aici. Am mai fost pentru studiile mele. Iubesc acest club și nu am putut spune nu. Am venit să fiu un sprijin pentru Sosene.


Acesta e obiectivul, să fim campioni din nou. Trebuie să muncim bine, dar să nu epuizăm jucătorii fizic. Vom avea mai multe sesiuni de pregătire, ne vom concentra pe multe lucruri care trebuie să ne îmbunătățim. Aspectul tehnic al jocului. Avem nevoie de consistență. M-am întors din Africa de Sud, unde am câștigat un campionat. Am avut noroc până acum… Dar mai avem sferturi, semifinale, finalele nu sunt pentru a participa, ci pentru a fi câștigate. Sunt convins sincer că vom fi un succes până la finele sezonului”, au fost primele cuvinte ale lui Chester Williams, noul director sportiv al bănățenilor. Tehnicianul a semnat cu bănățenii până la finele campionatului actual. Acesta a revenit pe Bega după o experiență la o grupare universitară din țara natală. Precedenta sa activitate profesională în Banat a fost ca tehnician în anii 2012 și 2013, perioadă în care RCM-ul și-a început dominația din postura de campioană națională. Între timp, acesta a revenit în Timișoara pentru a studia la Univ. de Vest și a fost numit de asemenea cetățean de onoare al orașului de pe Bega.

Vicepreședintele clubului a vorbit și despre perioada nefastă a clubului, dezvăluind că discuțiile cu Williams au început după eșecul cu rușii. ”Nu ne-am mai întâlnit cu o astfel de situație. Apare la orice club, după șase ani în care am dominat rugby-ul românesc, cu opt finale câștigate… A intervenit un moment, probabil o chestie mentală, scădere de energie… a venit acel insucces cu rușii, a continuat cu meciul slab făcut de noi la Baia Mare. Dar la finele zilei privim, nu doar ce se întâmplă azi-mâine, ci la următorii ani. E important să ne regăsim forța să mergem mai departe, să avem motivația necesară”, a explicat Filipaș.

”Sper ca împreună să readucem echipa pe calea succesului… Am încredere în această echipă”, a precizat Sosene Anesi, ”principalul” interimar al campioanei. ”Simțeam cu toții că Sos are nevoie de ajutor și de la cine putea să primească mai bine dacă nu de la Chester Williams… E ultima sută de metri, nu ne mai permitem pași greșiți”, a specificat Valentin Popârlan.

Chester Williams va ”redebuta” în cadrul clubului timișorean cu ocazia partidei de pe arena ”Dan Păltinișanu” cu Politehnica Iași, programată duminică, de la ora 11.00, ultimul joc din sezonul regular al SuperLigii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.