Reunire cu noi sosiți, dar și absențe notabile la ACS Poli. Al...

Reunire cu noi sosiți, dar și absențe notabile la ACS Poli. Al șaptelea transfer a venit direct la pregătire. Cine ar mai putea pleca GALERIE FOTO

4
DISTRIBUIȚI
Aglomerație la ACS Poli

ACS Poli s-a reunit astăzi după nici o săptămână de vacanță. Ionuț Popa a avut sub comandă aproape 30 de jucători la reunire, dintre numele noi a lipsit doar Alex Munteanu, în timp ce marea noutate e reprezentată de sosirea lui Alexandru Ciucur, de la Iași.

”Au fost două variante propuse conducerii vizavi de noul campionat. Una era cu doi-trei jucători și să rămânem cu lotul care a terminat campionatul. A doua, aducerea mai multor jucători din care să apară cinci-șase titulari. Discutarea cu jucătorii care nu mai au contract și a celor care mai au, în condițiile în care numeric eram mai mulți. S-a optat pentru varianta a doua. Am avut permanent discuții. Am avut cu mai mulți jucători discuții. Nu s-a terminat perioada de achiziții. Urmează să mai apară doi-trei jucători”, a declarat Ionuț Popa înainte de prima sesiune pentru ediția 2017-18.

”Sunt jucători care mai au un an și trebuie discutat cu ei omenește și prietenește. Nu-mi place să plece un jucător să creadă că își bate cineva joc de el. Toți ne-am asumat că trebuie să lămurim lucrurile cu ei”, a adăugat Popa. ”Eu sunt dezamăgit de ce întâmplă la Timișoara. Am lucrat și în Regat, Moldova, aici lumea așteaptă să-ți bage sulița. Sunt oameni din aproierea clubului. Mie mi-era jenă să spun că îl schimb pe Popa care a preluat echipa de la -14… Noi cam știm de unde vin semnale. E urât”, a comentat Popa pe marginea zvonurile că vine Vasile Miriuță la ACS Poli.

La primul semnal au răspuns: Straton, Curileac – Covalschi, Scutaru, Poparadu, A. Ignea, Doman, Croitoru, B. Străuț, Șeroni, Artean, Neagu, Bocșan, Drăghici, Vașvari, Al. Ciucur, Țigănașu, Mailat și Crețu. La capitolul absențe s-au numărat Cânu, Smaranda, croații Fucek, Soljic și Novak, Pedro Henrique, în timp ce Popovici a venit doar să-și strângă lucrurile de la stadion. Al. Munteanu se va alătura echipei în stagiul centralizat. Deși a fost prezent Străuț e al doilea plecat oficial după Bărbuț (Craiova). Cel mai probabil nu vor continua cu echipa nici Novak și Scutaru.

Celor 19 ”seniori” plus Mailat, li s-au alăturat nu mai puțin de zece tineri: Contra – Fridrich, Haruț, Motreanu, Livan, Oprea, Bârnoi, Velcotă, Podină și Rus.

A venit și Ciucur, se aglomerează banda dreaptă

Unul dintre acele nume noi, pe lângă cei șase anunțați zilele trecute, e Alexandru Ciucur.


Talentatul mijlocaș dreapta a evoluat în sezonul trecut în 32 de partide și a marcat trei goluri. ”Primul lucru ne gândim la U21. Primul e Mailat. Bocșan a terminat cu vârsta. Bărbuț a plecat. Mă gândeam la Haruț/Motreanu, dar acum a apărut pe dreapta e concurență mare și trebuie găsit jucător de calibrul lui Mailat pe stânga. Au venit Ciucur, Munteanu, Țigănașu…”, a spus Popa, care confirmase astfel venirea lui Ciucur. Acesta are în palmares și jocuri în Europa League la Pandurii și a semnat pe doi ani de zile.

Timișorenii nu se opresc aici cu mutările. Mai ales că atacul riscă să rămână într-un singur jucător. Popovici e hotărât să plece iar Pedro Henrique s-ar putea să nu revină din Brazilia. ”Pedro nu a vorbit cu mine deloc… Acum am înțeles că are bilet dus. Cum vine asta?”, s-a întrebat tehnicianul. Acesta mai vrea și un ”mijlocaș de legătură sau de bandă”. Printre ținte ar fi și străini care nu au mai jucat în România.

Alex Ciucur. Foto: PoliTimisoara / Facebook

S-ar putea să joace un singur amical

Timpul scurt ar putea genera o situație cel puțin neobișnuită pentru ACS Poli. Echipa pleacă duminică în cantonament la Poiana Brașov. Se va întoarce în data de 5 iulie și are programat un singur test, două zile mai târziu, pe terenul campioanei maghiar Honved. O săptămână mai târziu deja începe noul sezon al Ligii I.

”Sunt doar șase zile avute de vacanță. Oricât ai fi de deștept… E o dilemă. Așa cum ne-am antrenat vara trecută fără să știm pentru ce. Nu știu cum va sta echipa în teren la prima etapă… Eu aș fi vrut încă patru amicale”, a conchis Popa. Acesta solicită conducerii să ceară amânarea primelor etape pentru echipa sa.

UPDATE Timișorenii vor mai disputa un joc prietenesc, sâmbătă, în județ, înainte de plecarea în cantonament.

4 COMENTARII

  1. asta cu aminarea e moarta, o stie si Popa. schimbarile sint cam bruste si asta da de gindit. cu Pedro nu mai merge asa, ori vine si joaca si ia banii, ori se duce de tot. asa ca pina acum, numai incurca. rezulta ca trebuie atacanti, pe care nu i-am vazut pina acum. am vazut doar mijlocasi si fundasi laterali.

  2. Sa-l ti in lot pe POPARADU si sa nu-i prelungesti contractul lui Bogdan Straut este o MARE PROSTIE.
    STRAUT A FOST UN JUCATOR CONSTANT SI TITULAR DE BAZA PE POSTUL LUI.
    Mare greseala!!!!

  3. Pe „catastrofa” de Melinte de ce l-ati adus inapoi.A fost primul care a plecat cand eram la greu, iar la Chiajna a fost: BIOXID DE CLEI!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.