Cod ROȘU de temperaturi extreme și disconfort termic în 19 județe și...

Cod ROȘU de temperaturi extreme și disconfort termic în 19 județe și capitală. Ce se anunță pentru Banat

0
DISTRIBUIȚI

canicula

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare cod roșu de temperaturi extreme și disconfort termic pentru 19 județe și municipiul București, valabilă sâmbătă, între orele 10.00 – 21.00.

Până atunci, însă, în jumătatea sudică a țării, incluzând județul Caraș-Severin, este astăzi sub cod portocaliu, în timp ce majoritatea celorlalte sunt sub cod galben de caniculă, inlclusiv județele Arad, Hunedoara și Timiș.

Potrivit meteorologilor, sâmbătă, în Capitală și în județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Galați, Brăila, Vaslui și Iași, precum și în zona joasă de relief a județelor Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea, Bacău și Neamț, se vor înregistra temperaturi maxime extreme comparabile cu recordurile absolute ale perioadei, situate frecvent între 38 și 41 de grade, iar în sudul Olteniei și al Munteniei valorile termice vor urca spre 42-44 de grade.


Indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa frecvent, după-amiaza, între 82 și 84 de unități, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Vestul țării scapă, însă, de caniculă după ziua de azi, la începutul săptămânii viitoare fiind prognozate maxime chiar și sub 30 de grade Celsius.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.