Programul cultural al lunii iunie la Timișoara. Ce PREMIERE au pregătit teatrul...

Programul cultural al lunii iunie la Timișoara. Ce PREMIERE au pregătit teatrul național și opera

0
DISTRIBUIȚI

silvia

Începând cu data de 1 iunie, spectacolele teatrului naţional care se vor desfăşura în sala mare a acestuia sunt „Sarea în bucate” după Petre Ispirescu, „Iată femeia pe care o iubesc” de Camil Păetrescu şi premiera „Nopţi albe”, o adaptare după Feodor Dostoievski în regia artistică a lui Stefano di Luca. Sala 2 va găzdui ultima premieră, „Scrisori de dragoste către Stalin”, care a văzut recent luminile rampei, şi o nouă premieră, „Maria de Buenos Aires”, în 29 iunie, cu un text de spectacol de Codruţa Popov, după Horacio Ferrer. Şi în sala „Uţu Strugari” va avea loc în 7 iunie o premieră, „Canicula” de Antoaneta Zaharia, care va fi jucată şi în 11 iunie, şi „În afara jocului” de Sergi Belbel. În 12 iunie, la domul romano-catolic din Piaţa Unirii va fi jucat din nou spectacolul „Iov”, versiunea versificată de Şerban Foarţă, în regia artistică a lui Sabin Popescu.

„Fetiţa cu chibrituri”, după Hans Christian Andersen, e programată pe scena teatrului german în data de 2 iunie şi va fi urmată de patru reprezentaţii cu musicalul „Cabaret”, o poveste de dragoste din anii ascensiunii nazismului, umbrită de atitudinea antisemită care începea să se contureze.


După reprezentaţii cu piesa „Făptaşi” de Thomas Jonigk şi cu ultima premieră, „Forma lucrurilor” de Neil LaBute, ziua de 19 iunie marchează deschiderea festivalului internaţional de teatru de tineret de limbă germană, cu premiera pe ţară „Tineri fără Dumnezeu” după Ödön von Horváth, care va avea loc în sala teatrului german, festivalul urmând să se desfăşoare până în 24 iunie. În 27 iunie este programată o nouă reprezentaţie a spectacolului „Forma lucrurilor”, ultimul spectacol din luna iunie fiind „Nunta micilor burghezi” de Bertolt Brecht.

„Ondine (mica sirenă)” este primul spectacol al operei timişorene în luna iunie, urmat de un spectacol de dans şi balet susţinut de elevii studioului de dans „Arabesque Stars” Timişoara, intitulat „Mirajul scenei” şi de „Gala micilor balerini”, spectacol de balet susţinut de elevii studioului de dans „Ana Valkay”. După spectacolul de operă „Traviata” de Verdi şi spectacolul de balet-rock „Dancing Queen”, pe muzica formaţiei Queen, elevii studioului de dans „Rodica Murgu” vor susţine două spectacole de dans şi balet sub genericul „Bayadera” iar cei ai studioului de dans „Hellen Ganser” vor fi protagoniştii a două spectacole de dans şi balet „Cenuşăreasa”. Ultima premieră a operei timişorene, spectacolul de operetă „Silvia” de E. Kalman, care va avea loc în 22 iunie, va încheia şi stagiunea artistică 2013-2014.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.