Locaţie nouă pentru piaţa de animale din Bălcescu. Unde ar putea să...

Locaţie nouă pentru piaţa de animale din Bălcescu. Unde ar putea să se mute

0
DISTRIBUIȚI

clt buget 2015 07_resize

Discuţii ample în plenul Consiliului Local Timişoara pentru amenajarea unei noi pieţe de animale. Pesedista Romaniţa Jumanca a cerut 50.000 de lei pentru studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic pentru o nouă piaţă de animale în Timişoara, după ce a declarat joi că Piaţa din Bălcescu este una improvizată, care nu are condiţii necesare pentru aşa ceva.

Primarul Nicolae Robu a comentat că „ar fi bine ca în Piaţa Mehala, pe un proiect pe care îl are SC Pieţe SA, să se amenajeze şi o piaţă de animale. Practic Pieţe SA va amenaja în Mehala o piaţă de maşini şi una de tip social, în încercarea de a pune stop comerţului de tip stradal care nu ne face cinste ca mare oraş”.

Astfel, noua piaţă din Mehala ar urma să aibă un spaţiu destinat noii pieţe de animale.


Romaniţa Jumanca a atenţionat că „e necesar ca piaţa să aibă un cabinet sanitar cu medic veterinar, pentru a verifica starea de sănătate a animalelor”.

Edilul-șef a fost deacord că „Piaţa Bălcescu e vai şi amar, e foarte corectă observaţia, noi nu putem să continuăm cu acea piaţa la nesfârşit, e un provizorat, e timpul să terminăm cu el. Momentam se lucrează a dezmembrarea terenului din piaţa Mehala. Se poate începe amenajarea acestor pieţe”.

Şeful Pieţe SA, Victor Ştefan, a atenţionat că este posibil ca societatea să nu aibă bani pentru a susţine exclusiv din fonduri proprii amenajarea unei pieţe de animale. Practic, a rămas ca primăria să aprobe mărirea suprafeţei noiio piețe din Mehala cu spaţiul aferent amenajării unei pieţe de animale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.