A fost o vreme în care distracţia din orice club era concentrată pe îngurgitarea unei cantităţi apreciabile de coniac, whisky sau bere, filarea unui reprezentant al sexului opus şi vajnica îndeletnicire de a dansa pentru combinarea aferentă. Obiceiurile s-au schimbat. Combinarea nu mai e concentrată exclusiv pe sexul opus şi există destule chefuri unde nu se prea bea alcool, ci doar apă plată şi sucuri naturale, oamenii respectivi având „aripi“ din partea unor stimulente mai mult sau mai puţin legale. Cei care au rămas însă la băuturi alcoolice ştiu că de ceva vreme shot-urile au devenit mega – trendy. Pentru cine nu ştie, shot-urile sunt chestiile alea care se beau dintr-o înghiţitură, dew obicei pe pultul barului. Un alt obicei împământenit este acela de a urla cât se poate de tare după consumarea acestuia.
Consumul moderat de shot-uri este un prilej ideal de a lega noi prietenii.
Shot-urile dezleagă limbi şi înlătură barierele. Chestia bună este că orice barman profesionist are rolul de a te îndruma spre o băutură mixată. Nu te grăbi să faci însă pasul acesta dacă nu dispui de ceva mărunţiş în portofel, fiindcă distracţia nu e tocmai pentru toţi muritorii de rand. Şi totuşi merită cu prisosinţă fiindcă dincolo de modă, băuturile amestecate de profesionişti nu-ţi dau dureri de cap a doua zi, au un look extraordinar şi mai sunt pe deasupra şi sănătoase, dacă e să dăm crezare barmanilor. Pentru ca o asemenea băutură să fie într-adevăr de efect există trei lucruri care contează: gustul, designul (look-ul acesteia) şi nu în ultimul rând modul de preparare a acesteia adică jonglerii, foc – pe scurt bar – tricks. Până una alta, e timpul să te dezobişnuieşti de băuturile clasice şi să încerci vreun Brain Damage sau Kamikaze. Desigur, ar fi bine să consumi shot-uri cu moderaţie, dar ăsta e un lucru pe care fac pariu că îl ştiai deja….